Tennis

Stefanos Tsitsipas recupera el tron a Montecarlo

Ha sumat la seva tercera victòria en el Masters 1000 monegasc després de vèncer Casper Ruud en la final (6-1 i 6-4)

El grec Stefanos Tsitsipas (12) ha recuperat el tron del Masters 1000 de Montecarlo i suma la seva tercera corona en el torneig monegasc (2021, 2022 i 2024) després de vèncer el noruec Casper Ruud (8), per 6-1 i 6-4 en 1h36 de joc. Amb la victòria, Tsitsipas escalarà demà fins a la setena posició del rànquing mundial de l’ATP, es tornarà a fer un lloc entre les deu millors raquetes i arribarà com un dels grans favorits en el quadre principal del Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó. També hi serà Casper Ruud.

En la posada en escena, Casper Ruud ha conservat el seu primer servei, però després no ha trobat la fórmula per contrarestar la millor versió d’Stefanos Tsitsipas, que ha enllaçat sis jocs consecutius per apuntar-se el primer parcial en 36 minuts. Sòlid amb el revés i jugant llarg al seu rival, el tennista hel·lè no ha mostrat fissures davant un rival precipitat i regalant més pilotes del compte. El segon set ha estat molt més anivellat. Ruud s’ha mostrat molt més consistent i ha tingut diverses oportunitats per trencar el servei del jugador grec. El setè joc ha estat clau. El tennista escandinau ha canviat el patró de joc i a punt ha estat de donar-li un disgust al seu rival. Ha fet un pas endavant en les restades, però Tsitsipas se n’ha sortit i en la primera pilota de partit, en el desè joc, ha pogut rematar la feina i emportar-se la victòria final.