La selecció espanyola perd per la mínima contra els Països Baixos (26-27) en el preolímpic

Tots dos equips ja tenien el bitllet per als Jocs de París assegurat

Amb el bitllet per als Jocs de París assegurat, la selecció espanyola ha perdut per la mínima (26-27) contra els Països Baixos, que ha ocupat el primer lloc del preolímpic disputat a Torrevella. Avui no ha estat a la convocatòria la granollerina Kaba Gassama, que en el partit contra l’Argentina va rebre un fort cop a la cresta ilíaca. En canvi, sí que ha estat l’equip la jove lateral de Les Franqueses del Vallès Ester Somaza, de 19 anys, que ha pogut gaudir d’alguns minuts en el tram final del partit.

L’equip espanyol, impulsat per les aturades de l’exportera del KH-7 BM Granollers Nicole Wiggins (9 a la primera part i 6 a la segona), ha dominat durant més de 20 minuts i ha aconseguit diverses vegades un màxim avantatge de 4 gols (13-9). En el tram final, però, ha perdut algunes pilotes i ha facilitat que el conjunt oranje reaccionés i arribés al descans amb empat a 15. El guió de la segona part ha estat similar. Les diferències eren mínimes, però les d’Ambros Martín han portat majoritàriament la iniciativa. En un final a cara o creu, el conjunt dels Països Baixos ha estat més clarivident i ha resolt al seu favor amb un gol de Van Wetering a 40 segons del desenllaç. L’empat, gràcies al goal-average, també hauria donat la primera plaça al conjunt taronja. La portera Nicole Wiggins ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit.