Waterpolo

ESPORTS

Mor als 64 anys Sergi Borrell, un dels millors àrbitres del món de waterpolo

Va xiular en finals olímpiques, de campionats del món i de campionats d’Europa

El reconegut àrbitre internacional de waterpolo Sergi Borrell i Sánchez (Barcelona, 1959), que va ser membre de la junta de la Federació Catalana de Natació, ha mort als 64 anys, segons ha comunicat l’entitat. Un dels seus grans moments va ser el debut internacional en els Jocs Olímpics de Barcelona, on va ser un dels jutges de gol. L’any següent va debutar ja com a primer àrbitre en una competició internacional a Istambul, en un torneig de classificació per a l’europeu de Sheffield. Va ser considerat un dels millors col·legiats del món i el seu currículum així ho corrobora.

Va ser un home sempre vinculat al waterpolo. Va començar jugant en les categories de promoció de tot un històric, el Club Natació Sant Andreu. El 1980, quan encara jugava i tot just acabava de fer els 20 anys, es va treure el títol d’àrbitre i el 1985 ja va debutar en les competicions estatals.

Després del seu bateig d’aigua internacional als Jocs de Barcelona el seu prestigi no va parar de créixer. Als Jocs Olímpics d’Atenes el 2004 va xiular en nou partits. Als Jocs de Londres del 2012 va ser l’escollit per dirigir la recordada final entre Croàcia i Itàlia. La federació internacional el va convocar en cinc campionats del món i en sis campionats d’Europa. En l’europeu de Budapest del 2001 va protagonitzar un fet insòlit, ser l’àrbitre de les finals masculina i femenina. També va xiular les finals dels mundials de Melbourne el 2007 i de Barcelona el 2013.

La seva presència en les competicions europees de clubs també va ser remarcable.

Va participar en la professionalització dels àrbitres de l’estat en un esport que des de la irrupció de Manel Estiarte va viure un creixement imparable a Catalunya. El 31 de desembre del 2014 es va retirar.

Va ser vocal de waterpolo en el comitè d’àrbitres de la federació espanyola i responsable dels delegats federatius. A banda de ser membre de la junta de la catalana, va ser nomenat president del Comitè de Waterpolo el 2018, vocal del Comitè Català d’àrbitres del 2004 al 2008 i membre de la federació espanyola (2008-2012). Fa un mes encara va ser un dels col·laboradors en la copa Federació que es va disputar a Pamplona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)