Més esport

Els Jocs Emporion, a una desena de municipis del Baix Empordà

Seran del 17 al 19 de maig i, abans, l’Auditori de Girona serà el marc de la VIII Gala Valors en Acció

Els Jocs Emporion es duran a terme del 17 al 19 de maig en deu municipis del Baix Empordà. Serà la desena edició de la cita, que va néixer el 2014 a Figueres i que l’any passat va comptar amb cinc mil participants. L’esdeveniment, que vol dinamitzar i promoure la cultura de l’esport i els hàbits saludables en els escolars i el públic general, s’ha presentat a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona amb el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià; i el conseller d’Esports del Consell Comarcal del Baix Empordà i president del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Coll.

Begur, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, Calonge i Sant Antoni, i Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró seran els llocs on es facin les disset activitats per a nens i nenes, en esports com el corfbol, l’atletisme, la gimnàstica artística, el futbol 7, l’handbol, el bàsquet, el voleibol, el judo, el rugbi de platja, el patinatge, la natació, l’hoquei i la gimnàstica rítmica.

“L’esport no ha de tenir barreres ni impediments. Per això, coincidint amb l’efemèride dels deu anys dels Jocs Emporion, fem un pas més i reforcem les activitats relacionades amb l’esport adaptat i inclusiu. Aquesta és una línia de treball que estem consolidant a través de la Taula de l’Esport Adaptat, on treballem de costat amb la Generalitat i altres entitats esportives, culturals i socials de la demarcació” posa en valor Jordi Masquef, sobre la jornada d’educació i olimpisme Esport inclusiu. Esport per a tothom del divendres 17 de maig (de les 18 a les 20.30 h) al castell de Calonge.

“Celebrem els deu anys dels Jocs Emporion, una cita ja consolidada a l’hora de fomentar la cultura de l’esport. Un cap de setmana ple d’activitats esportives amb les trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars d’Esportcat, jornades formatives i trobades de gent gran. És la gran festa de l’esport gironí per a totes les edats” destaca Anna Julià.

“Hem passat dels 1.800 participants de la primera edició als 6.000 d’aquesta. Aquestes xifres demostren la bona feina que s’està fent des dels consells esportius de la demarcació de Girona, i el creixement que està tenint l’esport en edat escolar i l’esport popular” diu Xavier Coll, posant en context que els Jocs ja es van fer al Baix Empordà el 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)