Atletisme

Yassine Ouhdadi intentarà batre el rècord mundial T13 de 1.500 m a l’Hospitalet

El tortosí Yassine Ouhdadi (Puma) buscarà dissabte el rècord del món T13 de 1.500 m en el míting internacional Para Atletisme de L’Hospitalet, segons ha anunciat el director de la competició, Loic Malroux, en la roda de premsa prèvia celebrada aquest migdia a l’escola Apel·les Mestres. Ouhdadi estarà acompanyat per atletes Open com el local Brahim Fateh, Radouane Nour, Ramón Rodríguez o Alejandro Sancho. També competirà amb els dos atletes adaptats xilens Ignacio Sepúlveda i Mauricio Orrego. En una aula magna de l’escola plena a vessar han intervingut en la presentació dues de les protagonistes de la reunió, la velocista doble campiona paralímpica italiana, Martina Caironi, i la llançadora de pes de L’Hospitalet Atletisme, Paula Heras Mateu.

Markus Rehm

Com en les últimes edicions, un dels referents de la reunió serà Markus Rehm, que l’any passat va aconseguir el rècord del món en salt de llargada amb un millor intent de 8.64 m. L’atleta alemany també mirarà d’encarar la competició amb l’objectiu de fer un salt igual o millor del que va fer la temporada passada. Per aquest objectiu, comptarà al seu costat amb atletes que també opten a batre la seva marca, com el grec Stylianos Malakopoulos, o el seu company a la selecció alemanya, Noah Bodelier.

Testimonis

Durant la roda de premsa, la velocista italiana Martina Caironi ha explicat que se sent amb ganes d’encarar la prova dels 100 m, tot i que no podrà estar a la llargada degut a uns problemes d’esquena. “No soc una joveneta, ja tinc 34 anys, però les ganes son les de sempre. Des dels 18 anys que vaig perdre la cama estic dedicada a l’atletisme, i haver viscut tot el que he viscut en la meva trajectòria no ho canviaria. El míting de L’Hospitalet és un bon moment per posar-me a to en una de les meves proves destacades” ha explicat la italiana.

A més, Paula Heras, de L’Hospitalet Atletisme, també afronta amb ganes la competició: “serà un bon moment per seguir provant l’adaptació del meu llançament en rotatori, a més sempre és maco competir a casa.” Heras ha explicat als nens i nenes les diferents categories visuals a l’atletisme adaptat i ha explicat el seu cas. “Jo no tinc visió central, sí perifèrica, i de prop no tinc bona visibilitat. No puc conduir, i he de llegir amb la lupa augmentada, a vegades no reconec la gent a pocs metres, però em puc valdre per mi mateixa. Malgrat tot, faig una vida normal” explica la llançadora de pes.

Altres atletes destacats que competiran al míting seran Adiaratou Iglesias, Sara Andrés i el britànic Thomas Young als 100 mll, Niko Kappel i Lara Baars al llançament de pes o Desirée Vila i Joan Munar al salt de llargada. A més, els atletes catalans Martín Parejo i Xavi Porras a la llargada, i els atletes de L’Hospitalet Atletisme Iván Soriano i Iván Hernàndez als 100 m i 200 m, Maria Zamora al pes i disc i Sydney Foukou i Laia Fabra al salt de llargada femení.

El 19è Míting de L’Hospitalet es podrà seguir també per streaming, com les darreres temporades, amb la narració de Lorenzo Albadalejo. La competició començarà a les 10 h amb les proves Open de nens i nenes i seguirà amb la primera prova adaptada, el salt de llargada masculí a les 10.30 h. A la 13.15 h, es farà el lliurament de premis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)