El Barça assalta París (22-30) i posa un peu i mig a la final a quatre de la Champions

L’equip blaugrana ha reaccionat a la segona meitat després d’un primer temps de domini francès (14-11)

El Barça ha fet un pas de gegant per accedir a la final a quatre de la Champions amb un triomf de prestigi a la pista del París Saint-Germain (22-30). Després d’un primer temps negat de cara a porteria (14-11), l’equip de Carlos Ortega ha reaccionat a la segona meitat a partir de la defensa i amb grans intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals. Amb 8 gols de renda, el Barça afrontarà el partit de tornada dijous 2 de maig al Palau Blaugrana.

El teòric duel entre Prandi i Mem en prou feines ha durat un parell d’accions perquè el lateral del conjunt parisenc s’ha ressentit d’unes molèsties al genoll i ha hagut d’anar a la banqueta . La lesió ha provocat que Nikola Karabatic, un dels noms propis de l’eliminatòria, aparegués en escena abans d’hora. Després de 10 minuts d’equilibri, el París Saint-Germain ha pres la iniciativa (9-6). Les aturades de Palicka i l’encert de Tonnesen i Syprzak en atac, amb Steins al comandament, han donat el domini al conjunt francès. Sorprenentment, Aleix Gómez ha fallat dos penals i una acció molt clara tot sol davant del porter suec. Carlos Ortega ha volgut sacsejar l’equip i d’una tacada ha fet sortir a pista Gonzalo, Janc i N’Guessan. Mem, autor de 4 gols, sortia al rescat, però Syprzak, de penal, segellava el parcial de 14-11 al descans. El Barça, sense fer una mala primera meitat, tancava el primer acte penalitzar per la seva falta de punteria, amb un 50% d’encert enfront el 78% del seu rival.

Tot i el gol inicial de Ferran Solé a l’inici de la segona meitat (15-11), el Barça ha pogut capgirar el resultat gràcies a una defensa 5-1, amb Janc com a jugador més avançat. Les aturades de Gonzalo han donat vida a l’equip, que amb un parcial d’1-6 ha pres el comandament (16-17). Raúl González s’ha vist forçat a demanar temps mort per aturar aquesta dinàmica. El tècnic espanyol ha apostat per un atac amb set jugadors, amb doble pivot, però la fórmula no ha funcionat. La defensa blaugrana s’ha mostrat molt sòlida i a còpia de gols a porteria buida ha eixamplat la renda fins a un màxim de 6 gols (18-24). Petar Cikusa, amb un gol de maluc, assumia galons i Frade s’exhibia en el pivot en els moments més negres per al conjunt local. El PSG ha tingut una tímida reacció (22-25), però la rèplica blaugrana, amb accions espectaculars de Cikusa, ha estat demolidora, amb un parcial final de 0-5.

Victòria mínima del Veszprem contra l’Aalborg (32-31)

Un gol de Fathy Omar a l’últim sospir ha donat la victòria del Veszprém contra l’Aalborg (32-31) en l’altra duel de quarts de final de la jornada. L’equip hongarès ha reaccionat a la segona part després d’un primer acte de domini del conjunt danès, que arribat al descans amb 5 gols de renda (12-17). El màxim golejador del partit ha estat el francès del Veszprém Nedim Remili, amb sis dianes.