El Barça assalta París i posa un peu i mig a Colònia

Handbol. L’equip català reacciona després d’un primer temps sense punteria (14-11) i afrontarà la tornada dels quarts de la Champions amb 8 gols de renda

PSG 22 Barça 30

PARÍS SAINT-GERMAIN:Palicka; Steins (3), Solé (4), Tonnesen (4), Syprzak /, 3 p.), Peleka (1), Prandi –set inicial–; Green (p.s.), Marchan, Ntanzi (1), Keita (1), L. Karabatic, Gibelin, Holm (1), N. Karabatic i Plantin.BARÇA:Nielsen; Carlsbogard (2), Mem (7), Ariño (3), Aleix (1), Petrus, Frade (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera, Wanne, Janc, Langaro, Richardson (6, 3 p.), P. Cikusa (4) i Rodríguez (1).PARCIALS:2-2, 4-4, 8-6, 11-8, 12-10, 14-11; 15-12, 16-17, 17-20, 19-24, 22-25 i 22-30.ÀRBITRES:Schulze i Tönnies. Exclusions: L. Karabatic (4’ i 16’), Solé (36’) i Tonnesen, per part del PSG; i Janc (18’) i Frade (44’), per part del Barça.

El Barça va fer un cop d’autoritat a París i va encarrilar l’accés a la final a quatre de la Champions a Colònia per sisena vegada consecutiva. La solidesa defensiva del conjunt català va capgirar el guió després d’un primer temps de domini local (14-11) i permetrà afrontar el duel de tornada al Palau Blaugrana, el dijous 2 de maig (20.45 h), amb una contundent renda de 8 gols (22-30).

El teòric duel entre Elohim Prandi i Dika Mem, els canoners dels dos equips, amb prou feines va durar un parell d’atacs, perquè el lateral del conjunt parisenc es va ressentir d’unes molèsties al genoll. La lesió va propiciar que Nikola Karabatic, un dels noms propis de l’eliminatòria, aparegués en escena abans d’hora. Després de 10 minuts d’equilibri, el París Saint-Germain va prendre la iniciativa (9-6). Les aturades d’Andreas Palicka i l’encert de Robin Tonnesen i Kamil Syprzak en atac, amb Luc Steins al comandament, van donar el domini al conjunt francès. Sorprenentment, Aleix Gómez va fallar dos penals i una acció molt clara tot sol davant del porter suec. Carlos Ortega va voler sacsejar l’equip i d’una tacada va fer sortir a pista Gonzalo Pérez de Vargas, Blaz Janc i Tim N’Guessan. Mem, autor de 4 gols, sortia al rescat, però Syprzak, de penal, segellava el parcial de 14-11 al descans. El Barça, sense fer una mala primera meitat, tancava el primer acte penalitzat per la seva falta de punteria, amb un 50% d’encert enfront del 78% del seu rival.

El partit faria un gir de 180 graus en la segona meitat. Tot i el gol inicial de Ferran Solé (15-11), el Barça va poder capgirar el resultat gràcies a una defensa 5-1, amb Janc com a jugador més avançat. Les aturades de Gonzalo van donar vida a l’equip, que va començar a trobar el camí de la porteria contrària i prenia el comandament amb un parcial d’1-6 (16-17). Raúl González es veia forçat a demanar temps mort per aturar aquesta dinàmica. El tècnic espanyol va apostar per un atac amb set jugadors, amb doble pivot, però la fórmula no va funcionar. La defensa blaugrana es va mostrar molt sòlida i a còpia de gols a porteria buida eixamplava la renda fins a un màxim de 6 gols (18-24). Petar Cikusa, amb un gol de maluc, assumia galons i Frade s’exhibia en el pivot en els moments més negres per al conjunt local. El PSG encara va tenir una tímida reacció (22-25), però la rèplica blaugrana, amb accions espectaculars de Cikusa, va ser demolidora. Segellava un últim parcial de 0-5 que feia emmudir la sorollosa afició de l’Stade Pierre de Coubertin i aplanava el camí a Colònia.

LES REACCIONS

Hem començat a jugar amb petits i hem remuntat. Estic molt content amb el resultat, però encara no està fet
Carlos Ortega

LA XIFRA

8
gols
d’avantatge són els que tindrà el Barça amb vista a la tornada al Palau. El parcial de la segona part va ser de 8-19.

Victòria per la mínima del Veszprém

Un gol de Fathy Omar en l’últim sospir va donar la victòria in extremis al Veszprém contra l’Aalborg (32-31) en l’altre duel de quarts de final de la jornada. L’equip hongarès va reaccionar en la segona part després d’un primer acte de domini del conjunt danès, que va arribar al descans amb 5 gols de renda (12-17). El màxim golejador del partit va ser el francès del Veszprém Nedim Remili, amb sis dianes.