Rem

El BCN SUP World Fest situarà Barcelona en l’epicentre mundial del surf de rem

La Federació Catalana de Surf presenta la primera edició de la BCN SUP World Fest, una emocionant competició internacional de Stand Up Paddle (SUP) que situarà a la ciutat comtal a l’epicentre del SUP race mundial. L’esdeveniment, que forma part del prestigiós circuit EuroTour, acollirà l’únic Grand Slam de 6 estrelles i comptarà amb la presència dels millors riders d’arreu el món, acollint fins a 20 nacionalitats diferents.

Durant el cap de setmana del 17, 18 i 19 de maig, els esportistes internacionals amb més talent es reuniran a la platja de Somorrostro per competir en la que serà la prova amb el price money més elevat del circuit: un total de 15.000 euros a repartir entre el TOP 5 de la categoria PRO masculina i femenina. “Aquesta generosa borsa de premis afegeix un nivell addicional de competència i emoció a la categoria principal de l’esdeveniment, atraient alguns dels millors talents del paddle surf o surf de rem escala internacional” assegura Carlos López, president de la Federació Catalana de Surf. “Els espectadors i participants poden esperar dies emocionants plens d’acció, competicions intenses i un ambient festiu que reflecteix la veritable essència d’aquest esport”.

El BCN SUP World Fest oferirà tres tipus de recorreguts que s’adapten a diferents estils i habilitats:

· Long Distance: Un recorregut de llarga distància dissenyat per als atletes que prefereixen desafiaments de resistència i explorar les aigües costaneres de Barcelona.

· Esprint: Un recorregut curt i ràpid que posa a prova la velocitat i agilitat dels participants en un emocionant esprint cap a la meta.

· Foil: Un recorregut especial per als entusiastes del foil, que combina habilitats de paddle surf amb l’emoció de volar sobre l’aigua.

A més de les competicions, s’oferirà una sèrie d’activitats paral·leles i entreteniment per a tota la família, com la presentació del projecte SUP terapèutic Blue · Soler (el SUP adaptat i la inclusió esportiva), la xerrada de Iballa Ruano (capitana de la selecció espanyola de SUP) i emissió del seu documental “Iballa Ruano Corazón de Escamas” i, neteja de la platja, etc. Tot creant un ambient acollidor que complementarà perfectament l’acció en l’aigua.

Aposta forta pel foil

A banda dels recorreguts principals (long distance i esprint), una de les grans atraccions del cap de setmana serà la inclusió d’una de les primeres proves de Downwind Foil a Espanya. Aquesta modalitat, que combina habilitat de paddle surf amb l’emoció de volar sobre el mar, està guanyant adeptes entre la comunitat surfista i promet oferir un espectacle visualment impressionant amb els participants lliscant-se sobre la mar. Durant el BCN SUP World Fest els esportistes s’enfrontaran a un desafiador recorregut de 16 km en format Downwind, des de la platja de la Barceloneta fins al Masnou. La prova, que comptarà de dues carreres en dies diferents, en funció del vent de Garbí, resultarà en una classificació final amb un price money de 3.000 euros.

Barcelona, ciutat de SUP

En els últims anys, la Federació Catalana de Surf ha exercit un paper fonamental en la promoció i difusió del surf, el paddle surf i altres modalitats d’aigua. La dedicació i esforç constant dels voluntaris han estat clau per a elevar el perfil d’aquests esports i proporcionar oportunitats per competir i gaudir de les aigües del Mediterrani. A través d’iniciatives com el BCN SUP World Fest, la Federació està treballant activament per a donar a conèixer i fomentar el paddle surf, subratllant la seva importància com una disciplina esportiva que combina passió, tècnica i la conservació del Mediterrani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)