Ciclisme

Tercera victòria d’etapa per a Tadej Pogacar al Giro

L’eslovè guanya el desenllaç a l’esprint a Prati di Tivo l’endemà d’imposar-se en la CRI

Tadej Pogacar enllaça dos triomfs en dos dies i s’endú la vuitena etapa del Giro, que tenia 152 quilòmetres amb 3.850 metres de desnivell positiu acumulat pels Abruços, amb sortida d’Spoleto i arribada a Prati di Tivo. Antonio Tiberi (Bahrain) atacava a menys de 2 de meta per partida doble, com Thymen Arensma (Ineos) o Michael Storer (Tudor) en una ocasió fins que Rafal Majka tornava al davant per deixar el cap d ecursa a 200 metres perquè Tadej Pogacar sumés la tercera victòria d’etapa amb només Daniel Felipe Martínez (Bora), el segon a la general, disputant-li l’arribada. És el tercer triomf de l’eslovè en el seu debut a la cursa. En du 11 al Tour, 3 a la Vuelta en la seva primera gran i 73 al llarg de la seva carrera.

Tres ports, de 2a (km 37), 3a (112,6) i 1a (meta) tot i que seria el primer i sense puntuar –Forca di Cerro (7,3 km al 4,1%)– el que propiciaria moviments al davant dels quals es formaria una escapada de 14 homes amb noms propis com Nairo Quintana i Pelayo Sanchez (Movistar), Julian Alaphilippe (Soudal-QuickStep) o Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL),el millor a la general a 5:23 del mallot rosa amb Georg Steinhauser (EF education-EasyPost) i Michael Storer (Tudor) també a menys de 6 minuts de Tadej Pogacar.

La tasca dels UAE reduïa les unitats del pilot i ensorrava la fuga a 9 km de meta quan en duien 5 d’ascensió amb Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale ) sol al davant gràcies al seu moviment en solitari a 10,3 que li servia per anar al davant fins a 4,2 quan Rafal Majka era l’últim escuder del mallot rosa i hi havia una dotzena de corredors aguantant el ritme que marcava el polonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)