Waterpolo

“El Sabadell està fent bé les coses”

Sergi Cabanas era el capità del club vallesà quan va conquerir l’Euro Cup del 2022 en un partit històric a Can Llong i ara defensa els colors del Jug Dubrovnik, el penúltim obstacle dels de Quim Colet per assolir el seu segon títol continental

Sergi Cabanas (Barcelona, 1996) era el capità de l’Astralpool CN Sabadell que va alçar el trofeu de l’Euro Cup el 2022 i des d’aquest curs defensa els colors del Jug Dubrovnik, el penúltim escull dels de Quim Colet per conquerir el segon títol continental. “Ha canviat molt el panorama en dos anys. Aleshores era impossible imaginar un escenari com aquest”, confessa el jugador català.

Tot i que hauria preferit retrobar-se amb el CN Sabadell en el partit decisiu, Cabanas considera que es tracta d’una “final anticipada”. “Sincerament, crec que som els dos millors equips de la final a quatre”, remarca. I hi afegeix: “Em va sorprendre la ràpida adaptació que va tenir l’equip, tot i les moltes cares noves, i es van quedar a un punt de la fase de quarts de la Champions. Aquest és el camí. El Sabadell està fent bé les coses.”

En tot cas, només un dels dos equips podrà lluitar pel màxim guardó i el jugador internacional apunta quines poden ser algunes de les claus del partit: “M’imagino un Sabadell molt abocat en la part ofensiva, en què tenen jugadors amb molt gol, com ara Alberto Barroso, Kostas Averka, Fran Valera i Blai Mallarach. Penso que nosaltres podem tenir una mica més de velocitat i de ritme que ells, i tot dependrà del fet que estiguem sòlids en defensa.”

Cabanas admet que els primers mesos a Dubrovnik van ser complicats, però vist amb perspectiva considera l’experiència molt recomanable. “Crec que vaig prendre la decisió correcta, tot i que sortir de casa, de la teva zona de confort, mai és fàcil. Ara, però, ho recomano moltíssim. Creixes com a persona, perquè t’has de valdre per tu mateix, creixes com a jugador, i coneixes gent nova i una nova cultura”, sentencia.

Envoltat de referents mundials com ara Maro Jokovic, Cabanas no té la tasca d’organitzador o de decidir jugades com en el Sabadell, però té igualment un rol important. “De fet, l’entrenador [Vjekoslav Kobescak] vol que doni la versió del Sabadell, tot i saber que tinc jugadors de molta qualitat al costat. També m’ha fet jugar a vegades de 4-5 quan hi ha hagut jugadors sancionats o de baixa”, explica l’excapità sabadellenc, evidenciant la seva polivalència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)