Atletisme

Test de nivell al Serrahima

Atletisme. Guerrero, Bestué, Retamal i Redondo seran els referents del míting de Barcelona en un curs amb europeu i Jocs Olímpics a l’horitzó

La classe alta de l’atletisme català tornarà a acaparar el focus en el míting internacional Ciutat de Barcelona, que aquest diumenge congregarà a l’estadi Joan Serrahima grans referents del tartan com ara Esther Guerrero (800 m), Jaël-Sakura Bestué (100 m), Pol Retamal (200 m) o Laura Redondo (martell). Amb l’europeu de Roma (del 7 al 12 de juny) i els Jocs Olímpics de París (de l’1 a l’11 d’agost) a l’horitzó, la competició barcelonina ha avançat les dates habituals i a més ho farà havent pujat de categoria –de Continental Tour Challenger a Continental Tour Bronze–, la qual cosa suposa un major repartiment de punts en el rànquing mundial, decisiu a l’hora d’atorgar plaça en els grans campionats internacionals.

Tot i ser a mitjans de maig, la majoria d’atletes ja han estrenat la campanya estiuenca i han començat a calibrar el seu estat de forma. Esther Guerrero va vèncer i convèncer dissabte passat amb un triomf sense pal·liatius en els 2.000 m del míting d’Eivissa. Va acreditar 5:45.30, a 4 segons de la seva plusmarca espanyola, i ara vol posar-se a prova en els 800 m. La banyolina segur que té molt bon record de l’últim míting barceloní, en què va triomfar amb un gran registre de 2:00.35. En el seu camí cap als 1.500 m de l’europeu, al Serrahima se les haurà amb algunes de les principals especialistes estatals de 800 m, com ara Lorena Martín, Daniela Garcia o Lucía Pinacchio, a més de les catalanes Zoya Naumov, Marina Martínez i Marta Mitjans. Tot i que no va ratificar la plaça olímpica en el relleu de 4x100 m, Jaël-Sakura Bestué també va brillar amb dues grans postes en el mundial de l’especialitat a Nassau i dimecres va ocupar el segon lloc en els 200 m del míting de Savona, amb mínima europea inclosa (23.04). Diumenge competirà en l’hectòmetre al costat d’un altre dels grans referents de la velocitat espanyola, l’andalusa María Isabel Pérez. En els 200 m masculins, l’atleta de Sant Martí Sarroca Pol Retamal tindrà una altra oportunitat per segellar la marca per a Roma (20.65). Aquest curs ja ha acreditat 20.75 a Brussel·les. En els concursos, destaca la presència de la gavanenca Laura Redondo en el llançament de martell, en què intentarà superar la barrera dels 70 metres, la marca necessària per guanyar-se el bitllet per a Roma. Durant el míting també es faran els concursos de perxa i alçada femenina, pes masculí i triple mixt.

Recomanacions d’accés

L’organització recomana arribar a l’estadi Joan Serrahima amb transport públic, ja que el míting (de 18.30 a 20.15 h) coincidirà amb el partit de futbol Barça-Rayo Vallecano i l’accés amb vehicle privat a Montjuïc estarà restringit a partir de les 16 h. El míting també es podrà seguir per televisió a través de la Xarxa+.

Els rellevistes de 400 m, en acció

Un dels grans atractius del míting serà veure en acció bona part dels millors corredors de 400 m de l’atletisme espanyol, amb la participació d’Óscar Husillos, Iñaki Cañal i Julio Arenas, tres dels components del relleu final del mundial de Nassau que van certificar el bitllet per als Jocs de París. També hi seran el lleidatà Bernat Erta i el toledà Lucas Búa, que van competir en la jornada de qualificació del mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)