Bronze amb pany i forrellat

Waterpolo. Liderat per Edu Lorrio sota els pals, l’Astralpool CN Sabadell ofereix un recital defensiu per tombar l’Spandau i acabar tercer de l’Euro Cup

Spandau Berlín 2 CN Sabadell 9

SPANDAU 04 BERLÍN:Baksa; Gbadamassi, Prioteasa, Dyck, Tkac (1), Juenglin, Strelezkij, Tomasovic, Stamm (1), Sedlmayer, Abramson, Chiru i Spijker.ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Bonet, Asensio, Schuetze (1), Vidovic (1), Valera (1), Barroso (2), Van Ijperen, Averka (2), Pérez, Mallarach, Bustos (2) i Teclas.PARCIALS:0-1, 1-2, 0-3 i 1-3.ÀRBITRES:Putnikovic i Zwart.

L’Astralpool CN Sabadell va rubricar una gran campanya continental amb el tercer lloc i la medalla de bronze de l’Euro Cup segellada amb pany i forrellat. Un recital defensiu, liderat per Edu Lorrio sota els pals, va catapultar el conjunt de Quim Colet cap a la victòria contra un Spandau 04 de Berlín minvat d’efectius –tenia les baixes de Mateo Cuk i Dusan Banicevic, que havien vist la targeta vermella en la semifinal– i que només va poder anotar dos gols en 32 minuts. Campió el 2022, subcampió el 2012 i medallista de bronze el 2024 són els tres podis sabadellencs en l’Euro Cup.

En el primer quart ja es va veure que seria un partit de defenses. L’únic a veure porteria va ser el montenegrí Stefan Vidovic, que va sorprendre el porter hongarès de l’Spandau Laszlo Baksa amb un xut centrat que se li va esmunyir entre els dos braços. Després de tres superioritats fallides, el CN Sabadell va aprofitar la quarta, ja en el segon quart, en què Javi Bustos va rematar amb el palmell de la mà una pilota rebutjada pel porter. L’Spandau va necessitar més de 12 minuts per encetar el seu marcador. Va ser l’eslovac Marek Tkac, també en home de més. Fran Valera, de penal, va signar l’exigu 1-3 amb què es va arribar al descans.

Penal aturat

Edu Lorrio havia estat un mur sota els pals i a l’inici de la segona meitat va engrandir la seva ascendència amb un penal aturat a Marin Tomasovic. Mentrestant, el CN Sabadell posava la directa i amb dos gols consecutius d’Alberto Barroso va obrir forat en el resultat (1-5). Després d’una doble exclusió, Kosta Averka va deixar el partit gairebé sentenciat (1-6) abans d’arribar a l’últim quart. Marko Stamm va trencar la llarga sequera alemanya, però el CN Sabadell es va imposar també en l’últim període amb els gols de Bustos, Averka i Fynn Schuetze, aquest de penal. En l’últim tram del partit també va disposar d’un parell de minuts Xavi Teclas, que va substituir Lorrio, el protagonista del duel, sota el marc sabadellenc.

La nostra defensa ha estat increïble durant tot el partit; és la base per poder imposar un ritme elevat de joc
Quim Colet

Títol per al Jug de Sergi Cabanas

Amb una piscina Zdravko-Ciro Kovacic de Rijeka plena a vessar, el Jug de Dubrovnik va imposar la seva jerarquia i va dominar amb contundència la final croata de l’Euro Cup contra l’amfitrió, el Primorje (6-12). El partit també va tenir el seu segell català, ja que Sergi Cabanas, campió el 2022 amb el CN Sabadell, va contribuir decisivament a la victòria amb tres gols. L’equip de Vjekoslav Kobescak, amb una exhibició de recursos, va dominar des de l’inici i va sentenciar la final en el tercer quart (1-3, 1-1, 2-6 i 2-2).