Waterpolo

L’esprint final de la lliga

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta i el Sant Andreu, líders de la fase regular, enceten avui el ‘play-off’ de les semifinals al títol

Sense més recorregut a Europa i amb les fases regulars enllestides, els principals clubs catalans se centraran en les dues pròximes setmanes en la resolució de les semifinals i la final al títol de lliga. Avui arriba el torn del Zodiac CN Atlètic Barceloneta i el CN Sant Andreu, els líders de la divisió d’honor masculina i femenina, que disposaran del factor piscina favorable en l’eliminatòria contra el Mediterrani i el Terrassa, respectivament. Tots dos s’estrenen a casa, dijous jugaran el partit de tornada a fora i en cas que fos necessari un tercer assalt el tornarien a disputar a la seva piscina, dissabte. Lògicament, tant l’equip mariner, que no ha cedit ni un sol punt durant tot el campionat, i l’andreuenc, que només n’ha perdut dos i per penals a Mataró, surten com a grans favorits d’aquestes primeres semifinals. El duel femení serà molt especial per a Xavi Pérez, que deixarà la banqueta del CN Terrassa després de gairebé dues dècades en el primer equip.

Les dues semifinals que comencen dimecres es presenten apassionants. En la divisió d’honor masculina, l’Astralpool CN Sabadell, tercer en l’Euro Cup a Rijeka, se les haurà amb el CN Barcelona. I en la divisió d’honor femenina, l’Assolim CN Mataró i l’Astralpool CN Sabadell es veuran les cares segurament més aviat del que havien previst per la irrupció descomunal del Sant Andreu. S’haurà de veure si David Palma podrà disposar de Sofia Giustini i Judith Forca, amb problemes físics en les últimes jornades, tot i que té els reforços d’Alejandra Aznar i Ruth Ariño, després d’acabar un nou curs universitari als Estats Units. Les finals, també al millor de tres partits, començaran a partir del 28 (homes) i el 29 (dones) de maig.

Europa i la permanència

Més enllà del play-off pel títol, ja està en marxa el play-off per la plaça europea masculina. El CN Terrassa tindrà com a rival el vencedor del tercer assalt entre el Solar Tradex Mataró i el Sant Andreu. En les semifinals femenines s’enfronten el Medi-Barceloneta, i el Catalunya-Tenerife Echeyde. En la pugna per la permanència s’enfrontaran el Canoe i el Sant Feliu, en la divisió d’honor masculina, mentre que en les semifinals femenines se les hauran el Sant Feliu-Boadilla i el Rubí-Canoe.

Semifinals masculines
Barceloneta-Mediterrani (20 h, avui)
Sabadell-Barcelona (20 h, demà)
Medi-Barceloneta* (20.15 h, dijous)
Barcelona-Sabadell** (20.45 h, divendres)
Semifinals femenines
St. Andreu-Terrassa (21.15 h, avui)
Mataró-Sabadell (18 h, demà)
Terrassa-St. Andreu* (20.45 h, dijous)
Sabadell-Mataró** (19 h, divendres) *(En cas que fos necessari un tercer partit es jugaria dissabte) **(En cas que fos necessari un tercer partit es jugaria diumenge)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)