Rem

Esperanza Barreras i Shuri Araki guanyen la BCN SUP World Fest

La Federació Catalana de Surf ha celebrat amb èxit la primera edició de la BCN SUP World Fest, la major competició internacional de Stand Up Paddle (SUP) que ha reunit a més de 250 esportistes d’elit de fins a 26 nacionalitats. Durant tres dies, Barcelona s’ha convertit en la capital del SUP mundial, on els millors palistes han lluitat per a alçar-se amb el Grand Slam de 6 estrelles, l’únic de la seva classe en el prestigiós circuit EuroTour.

La gallega Esperanza Barreras, campiona d’Espanya 2024 i quatre vegades campiona del Món, en la categoria Elit femenina, i Shuri Araki, des del Japó, en la categoria Elit masculina, van ser els grans victoriosos del cap de setmana, amb el price money més elevat del circuit. A més, l’esportista japonès, de tan sols 17 anys que compta amb quatre títols mundials, es corona com el millor del circuit després quatre victòries consecutives i amb una sòlida victòria respecte als seus perseguidors.

Malgrat la inestabilitat climàtica i els trams de pluja intermitents, centenars de persones es van apropar a la platja de Somorrostro para animar als atletes i presenciar el que va resultar ser una autèntica festa del SUP internacional. Així mateix, milers d’aficionats de tot el món van seguir la competició en directe pels canals oficials. Per la seva part, els esportistes van demostrar un nivell exemplar en les tres modalitats: llarga distància, sprints i SUP foil. “Ha estat la carrera més important d’enguany i no crec que vegem una altra igual fins al Campionat del Món”, va assegurar l’australià set vegades campió del Món, Michael Booth.

La BCN SUP World Fest, organitzada per la Federació Catalana de Surf amb el suport de la Generalitat Catalana i la UFEC, ha estat el primer gran esdeveniment internacional de Stand Up Paddle que s’ha celebrat a Catalunya, però després del suport i èxit de la primera edició, la federació ja treballa per repetir una nova edició l’any 2025. “Estem molt orgullosos del treball que hem fet durant aquests últims mesos i de la resposta dels esportistes en aquesta primera edició. El Stand Up Paddle és un esport que desperta passions i Barcelona ofereix totes les característiques per a practicar-ho, per la qual cosa estem compromesos a continuar lluitant per aquest esport”, va comentar Carlos López, president de la Federació Catalana de Surf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)