Ciclisme

Pogacar guanya sota la pluja i el fred la seva cinquena etapa del Giro

La setzena etapa s’ha retallat 80 quilòmetre per les males condicions meteorològiques

Tadej Pogacar (UAE) ha tornat a fer una demostració de la seva superioritat en el Giro, ha guanyat sota la pluja i el fred la seva cinquena etapa, i ha ampliat a més de set minuts el seu avantatge en la general. L’eslovè ha deixar fer a altres equips i només en els darrers quilòmetres de la pujada a Santa Cristina Valgardena ha marxat del pilot, ha superat al parell de corredors que anaven escapats i s’ha emportat la seva 75a victòria com a professional.

Les males condicions meteorològiques abans d’iniciar l’etapa han obligat l’organització a retallar el recorregut uns 80 km i no pujar el port de Giogo de Santa Maria de categoria especial on estava nevant fort. La sortida ha estat tres hores més tard a Laas a uns 120 km de meta, quan l’etapa en tenia 206. Des de l’inici s’ha imposat un fort ritme perquè els corredors volien entrar en calor i no han fructificat els primers intents d’escapa. només després de 40 km s’han escapat quatre corredors, i el francès Julian Alaphilippe (Soudal) ha estat el que s’ha mantingut al davant fins a cinc quilòmetres de la meta.

Tadej Pogacar s’ha imposat amb comoditat i a setze segons han arribat l’italià Giulio Pellizzari (VF Group) i el colombià Daniel Martínez (Bora), que ha deixat enrere el gal·lès Geraint Thomas (Ineos) i l’ha superat en la general. Daniel Martínez ara és segon a 7:18 de l’eslovè i té 22 segons de marge sobre el gal·lès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)