Esquí

Torna la Copa del Món d’Esquí de Muntanya a Boí Taüll

Serà el 2 de febrer amb proves d'esprint i relleus mixtes

Boí Taüll torna al calendari de competició internacional dins de la modalitat d’esquí de muntanya, ja que repetirà com a prova de la Copa del món la próxima temporada 2024-2025. La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha anunciat el calendari per a l’any vinent i de nou, el protagonisme d’una de les estacions catalanes més reconegudes, estarà assegurat.

Després d’acollir el Campionat Europeu al 2022 i el Campionat del Món al 2023, Boí va estar de nou, en aquesta darrera temporada dins del circuit mundial d’esquí de muntanya. El 27 i 28 de gener, va ser quan la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF); va arribar a l’Alta Ribagorça, on es van disputar dues de les proves a l’estació d’esquí de Boí Taüll, ubicada a la Vall de Boí.

Els esportistes catalans tornaran a formar part de l’elit mundial aspirant als llocs més cabdals dels podis internacionals, amb grans protagonistes en l’especialitat d’esprint com l’Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon), la Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team), i els joves planter, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) o Laia Sellés (Cerdanya Skimo Club). 

Cal destacar la important aposta que ha fet el Govern català a través de FGC per a poder mantenir l’Esquí de Muntanya de competició al país.

La ISMF ha anunciat també, que el període de qualificació pels Jocs Olímpics d’Hivern Milano Cortina 2026, s’iniciarà el 1 de novembre de 2024 fins al 21 de desembre del 2025. Per aquest motiu, ja s’han fet públics els primers esdeveniments de la temporada 2025/2026, que se celebraran al llarg del mes de desembre de 2025. 

El nou calendari internacional donarà el tret de sortida el 15 de desembre de 2024 a Courchevel, França. Farà una tercera parada ben a prop de casa, a terres andorranes, el 26 de gener a Arinsal, per després traslladar-se a Boí, el 2 de febrer, on es celebraran de nou, dues proves, l’esprint i els relleus mixtes.

El calendari recórrer altres localitzacions de renom com la Val Martello a Itàlia, Villars-surs-Ollon a Suïssa, tot amb un final apoteòsic a Tromso, Noruega.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)