El CN Mataró assalta Sabadell (9-11) i es guanya el bitllet per a la final de lliga

A partir de dimecres vinent iniciarà la sèrie final contra el CN Sant Andreu

L’Assolim CN Mataró ha guanyat el segon assalt contra l’Astralpool CN Sabadell (9-11) i ha certificat l’accés a la final de lliga en un altre partit d’alt voltatge a Can Llong. El duel ha tingut diverses alternatives (1-2, 5-2, 2-3 i 1-4), però les maresmenques han sabut jugar amb més determinació i clarividència en el tram decisiu. Els gols han estat molt repartits per totes dues bandes i Anni Espar ha estat escollida com la jugadora més valuosa. El CN Sant Andreu i el CN Mataró començaran la sèrie final el dimecres 29 de maig a la piscina de Sant Sebastià perquè la Pere Serrat estarà ocupada pel trofeu Ciutat de Barcelona de natació. El CN Sabadell, en canvi, dona per tancada la temporada de la seva setena Champions, sense copa i sense lliga –no fallava en el play-off final des del 1998–, en l’últim partit de Laura Ester sota els pals de la porteria vallesana. També ha suposat el comiat de Sabrina van der Sloot, que el curs vinent torna als Països Baixos.

El CN Mataró ha pres la iniciativa en la posada en escena i al principi del segon quart manava per 1-3 després dels gols de Queralt Bertran, Rita Keszthelyi, de penal, i Anni Espar, amb un llançament des del mig de l’arc. Per a les locals, en el primer quart només ha vist porteria Irene González, en una acció de superioritat. A partir d’aquí, el conjunt de David Palma ha posat una marxa més i ha capgirat el resultat per arribar el descans amb dos gols de renda (6-4). Els llançaments parabòlics, de Judith Forca i Ruth Ariño, la polivalència de Maica García, amb dues dianes per fora i per dins, i una jugada de dona de més rubricada per Irene Casado donaven forma a la reacció vallesana. Només Martina Claveria ha pogut frenar momentàniament la remuntada local.

En el segon període Sabrina van der Sloot furgava en la ferida maresmenca i obria l’escletxa fins als 3 gols (7-4). Un contraatac culminat per Sílvia Avegno donava aire al Mataró, que en l’intercanvi de gols arribava a l’últim quart amb el marcador més ajustat (8-7). Bea Ortíz havia marcat en superioritat, però Vivian Sevenich, amb un palmeig des de la des de la boia, i Keszthelyi de penal deixaven el resultat obert amb vista a l’últim període. El conjunt de Dani Ballart s’aferrava al partit i encara més després del gol de Cristina Nogué, amb un xut ajustat al pal. Mati Ortíz replicava pel bàndol local, però les mataronines treien suc de dues superioritats i capgiraven el resultat (9-10) amb els segons gols d’Espar i Nogué. En l’últim minut, el CN Sabadell ha disposat d’una jugada amb dona de més per forçar l’empat, però Mariona Terré ha aturat la pilota i ha obert la porta de la final al conjunt maresmenc. En els últims segons el Sabadell ha intentat recuperar la pilota, però Rita Keszthelyi, que el curs vinent també jugarà a les files vallesanes, ha acabat marcant a porteria buida, la seva tercera diana, i ha segellat el definitiu 9-11.