Ciclisme

Tadej Pocacar entra en l’eternitat a Roma

L’eslovè guanya el Giro en el seu debut a la cursa i Tim Merlier empata amb Jonathan Milan

Tim Merlier (Soudal) és el guanyador de la última etapa del Giro, que per sisè cop es fa a Roma. És el segon any seguit i la jornada tenia anada i tornada a Òstia, a la desem bocadura del Tíber, abans dels darrers 76 km per un circuit per mostrar les meravelles de l’eterna capital imperial amb els 200 últims metres per una avinguda amb llambordes; que corona Tadej Pogacar vencedor de la cursa en la seva 107a edició i amb una diferència de pràcticament 10 minuts en la general.

6 victòries d’etapa i la classificació de la muntanya converteixen l’eslovè en el gran protagonista d’una edició que ha liderat des de l’etapa 2, quan guanyava al Santuari d’Oropa (Biella) i que decidia en les dues CRI –primer i segon–, abans de completar les seves exhibicions amb 5 triomfs en solitari a la muntanya.

Egan Bernal era l’últim guanyador del rosa en el seu debut al Giro, el 2021, després que ho aconseguissin, Nairo Quintana (2014), Alberto Contador (2008), Miguel Indurain (1992), Bernard Hinault (1980) i Michel Pollentier (1977). Pogacar (1998) també va guanyar el seu primer Tour de França (2020) i, en la seva primera cursa de tres setmanes, la Vuelta el 2019, ja va ser tercer a la general i és el tercer corredor en fer-ho després de Felice Gimondi (1942-2019) i Bernard Hinault (1954).

Domenico Pozzovivo (1982) que completa e seu 18è Giro, rebia el reconeixement del pilot i de l’afició en el primer pas per meta, que obria la primera de les 8 voltes a un recorregut de 9,3 km amb revolts tancats. Mikkel Honoré (EF), Alex Baudin (Decathlon), Ewen Costiou (Arkeá) i Martin Marcellusi (VF) eren els protagonistes de l’escapada des de la segona volta fins que quedaven 13,3 km per acabar, en el penúltim gir.

Jonathan Milan (Lidl), màxim favorit al triomf per sumar la quarta victòria, havia de canviar la bici en la última volta i a 7 km perdia més de 40 segons. El guanyador dels punts ja estava en el pilot a manca de 4 i amb quatre companys al davant aconseguia arribar als llocs capdavanters a més de 3. Pogacar encapçalava el grup a 2 km i els Lidl a 1,7 agafaven les regnes, però era Tim Merlier (Soudal) qui entrava més ben col·locat a les llambordes i igualava les tres victòries del gegant italià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)