Més esport

VUELTA A ESPANYA

La batalla continua

Rodríguez ho dóna tot a Alcoi però Igor Anton resisteix un dia més amb el mallot de número u

El basc David López guanya una etapa en què el vallesà Òscar Pujol també és protagonista

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) no està disposat a resignar-se a quedar a un segon del número u de la Vuelta, Igor Anton (Euskaltel). El ciclista de Parets va aprofitar la rampa final d'ahir de l'arribada d'Alcoi per provar altre cop una estrebada que deixés fora de joc el seu rival principal, el ciclista basc. Rodríguez va tenir el suport del seu company d'equip, el poderós Aleksandr Kolobnev, però el líder, amb sang freda i cames lleugeres, va recollir el guant i va resistir perfectament. Avui, per tant, durant la jornada de descans es podrà entrenar tranquil·lament amb el preuat mallot vermell.

L'etapa, amb un traçat exigent de set ports trencacames, va oferir a un altre ciclista la possibilitat d'or perquè quedés líder. L'excampió del món de BTT Jean Christophe Peraud (Omega Pharma-Lotto) va ser durant molts quilòmetres el número u virtual gràcies a l'avantatge de gairebé nou minuts que va acumular en l'escapada del dia, de la qual en sortiria el gran protagonista David López (Caisse d'Epargne). En el grup d'escollits, també hi va haver el jove de Terrassa Òscar Pujol (Cervélo), que després d'aguantar el tipus en els colls de Torremanzanas i Benifallín es va rendir definitivament en l'últim port, l'alt de Revolcat. Allà també va cedir Peraud que, quan va veure que Roman Kreuziger (Liquigas), Gianpaolo Carusso (Katiuixa), Egoi Martínez (Euskaltel), David Moncoutie (Cofidis) i el mateix David López forçaven la marxa va tenir clar que el lideratge només seria el somni d'un migdia d'estiu. L'Euskaltel va mandrejar durant tot el dia i a última hora va fer donar gas al pilot i va evitar que Peraud s'enfundés el mallot de número u.

El triomf d'etapa es va decidir cap a Alcoi. López, conscient de la seva inferioritat en un hipotètic esprint, va fer un presumpte atac suïcida que va esdevenir triomfant. Darrere seu, Carusso i Kreuziger van tenir la clàssica discussió –ara hi vaig jo, ara hi vas tu– que va quedar en un no-res i que, de fet, va facilitar la feina a López, que va obtenir la seva victòria més rellevant en tota la seva carrera professional. Fins ahir, el seu palmarès només assenyalava, com a triomf destacat, una etapa en la volta del 2007 a Alemanya.

La jornada de descans serà el presagi de l'etapa catalana, entre Tarragona i Vilanova.

CLASSIFICACIONS

9a etapa
1r David López (CdE)
5h20:51
2n Roman Kreuziger (Liquigas)
a 0:06
3r Gianpaolo Caruso (Katiuixa)
a 0:13
4t David Moncoutie (Cofidis)
a 0:21
5è Biel Kadri (AG2R)
a 0:27
6è Egoi Martínez (Euskaltel)
a 0:30
7è J. C. Peraud (Omega)
a 0:55
8è Gonzalo Rabuñal (Xacobeo)
a 2:36
9è Òscar Pujol (Cervélo)
a 3:52
10è Jelle Vanendeert (Omega)
a 4:17
15è Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
a 7:02
27è Xavier Tondo (Cervélo)
m.t.
51è Josep Jufré (Astana)
a 7:19
General
1r Igor Anton (Euskaltel)
37h56:42
2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
3r Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 0:02
4t Xavier Tondo (Cervélo)
a 0:42
5è J. C. Peraud (Omega)
a 0:52
6è Rubén Plaza (CdE)
a 1:15
7è Ezequiel Mosquera (Xacobeo)
a 1:18
8è Nicolas Roche (AG2R)
a 1:19
9è Marzio Bruseghin (CdE)...........a 1:22
10è Peter Velits (Columbia)
a 1:26
11è T. Van Garderen (Columbia)
a 1:26
12è Rigoberto Urán (CdE)
a 1:38
43è Josep Jufré (Astana)
a 12:04
46è Òscar Pujol (Cervélo)
a 17:19
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)