Més esport

CICLISME

VUELTA A ESPANYA

La lluita es reprèn per les carreteres catalanes

Joaquim Rodríguez
KATIUIXA
«Em fa pena no haver arribat a Catalunya amb
el mallot vermell»
Xavi Tondo
CERVÉLO«Intentaré aturar-me a Valls per saludar la família i els amics. Serà emocionant»

Després de la jornada de descans d'ahir, es torna a reprendre la Vuelta i es fa amb tres etapes que transcorren per les carreteres catalanes: Tarragona-Vilanova i la Geltrú (175 km); Vilanova i la Geltrú-Andorra (208 km) i Andorra-Lleida (172km). Un protagonisme català que es trasllada també a la general amb Joaquim Rodríguez (Katiuixa), segon de la general amb el mateix temps que el líder, Igor Antón (Euskaltel), i Xavi Tondo (Cervélo), que és quart. Precisament l'etapa d'avui, que arrenca cap a la una del migdia pels carrers de Tarragona, és especial per Tondo. I és que passarà pel seu poble, Valls. «Serà emocionant i si hi ha escapats que no compten per la general, que seria el guió més possible, intentaria aturar-me un moment a saludar la família i els amics», va comentar. Valls també espera l'arribada de la Vuelta amb un seguit d'activitats i pancartes d'ànim al seu corredor. Aquest recorregut també serà especial per al mont-rogenc Xavier Florencio, company d'equip de Tondo i bon coneixedor d'un paisatge per on s'ha entrenat en innumerables ocasions.

Abans de l'arribada a Vilanova i la Geltrú, deixant enrere Vilafranca del Penedès o Sitges, el pilot haurà de fer front al coll del Rat Penat, de poc més de 6km d'ascens però temut per les rampes, que arriben al 23 per cent. «Algú podria tenir un ensurt», va advertir Rodríguez, que afronta les properes etapes muntanyoses amb ambició: «Ara comença el meu terreny.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)