Més esport

CICLISME

VUELTA A ESPANYA

Rodríguez torna a la càrrega

Guanya al coll de Peña Cabarga i se situa a només quatre segons del nou líder, Nibali

Igor Anton cau abans del port i es veu obligat a abandonar la prova

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) va escollir la Diada per ampliar encara més un palmarès que l'està convertint en un dels millors ciclistes catalans de tots els temps. El de Parets del Vallès, a banda de creuar primer l'exigent coll de Peña Cabarga, s'ha situat a només quatre segons del nou líder, l'italià Vincenzo Nibali (Liquigas). Desafortunadament el triomf de Rodríguez –el segon en una etapa de la Vuelta– va arribar el mateix dia que el líder, el basc Igor Anton (Euskaltel), es va veure obligat a abandonar per una terrible caiguda a tres quilòmetres del començament de l'últim port.

La història de l'etapa es va escriure en els últims deu quilòmetres. Abans, com sempre, hi va haver escapades i una petita emboscada de Luis León Sánchez, però tots els favorits havien d'afrontar els cinc quilòmetres finals plegats. Ningú estava preparat, però, per al que passaria. Quan tots els corredors buscaven desesperadament una posició favorable per afrontar les primeres rampes va sobrevenir la tragèdia a les files de l'Euskaltel. Egoi Martínez es va entrebancar i Igor Anton va saltar de la bicicleta sobre l'asfalt a una velocitat descontrolada. El líder, amb ferides per tot el cos, no va intentar, ni tan sols, tornar a pujar a la bicicleta. La seva Vuelta s'havia acabat. I ja era la segona vegada que li passava. Fa dos anys també va caure quan lluitava amb els millors de la general.

Sense Anton, Nibali, a pesar seu, es va veure com a líder virtual. Kreuziger li va marcar el ritme en els primers quilòmetres i va desgranar el grup. A dos quilòmetres del final, en un mur del 20 per cent, l'italià va sortir disparat a buscar la victòria, la bonificació i el mallot roig. Xavi Tondo (Cervélo) va fer un gest de voler-lo seguir. No va poder. Llavors Rodríguez, ressuscitat de la crisi de Pal, va mirar al seu voltant, va veure com sofrien tots els aspirants al tron i va fer via cap a Nibali. En 300 metres va enganxar-se a la roda de l'italià i després d'un descans de 20 segons el va deixar amb facilitat. Va celebrar la victòria tapant-se un ull. «És que avui no m'hi veia gens perquè ahir em va picar una abella», explicaria després el ciclista català, que avui té una altra ocasió d'or per recuperar el mallot de líder en la llegendària pujada als llacs de Covadonga, de categoria especial.

CLASSIFICACIONS

14a etapa
1r Joaquim Rodríguez (Kat.)
4h26:43
2n Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 0:20
3r Ezequiel Mosquera (Xacobeo))
a 0:22
4t David Moncoutie (Cofidis)
a 0:33
5è Nicolas Roche (AG2R)
a 0:34
6è Frank Schleck (Saxo Bank)
a 0:35
7è Xavi Tondo (Cervélo)
a 0:39
General
1r Vincenzo Nibali (Liquigas)
60h55:39
2n Joaquim Rodríguez (Kat.)
a 0:04
3r Ezequiel Mosquera (Xacobeo)
a 0:50
4t Xavi Tondo (Cervélo)
m.t.
5è Nicolas Roche (AG2R)
a 2:11
6è Frank Schleck (Saxo Bank)
a 2:12
7è Peter Velits (Columbia)
a 2:29
31è Josep Jufré (Astana)
a 17:29
63è Òscar Pujol (Cervélo)
a 1h04:06
7è Xavi Tondo (Cervélo)
a 0:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)