Més esport

TENNIS

El Masters de Londres, el repte pendent de Nadal

Amb el Gran Slam, la Davis i l'or olímpic, el títol de mestres és l'únic gran guardó que li falta

Aclaparat pels elogis, diu que manté «l'ànsia pel triomf i la il·lusió per continuar millorant»

Sense la copa de l'obert dels Estats Units sota el braç –l'hi enviaran directament a casa–, Rafa Nadal va aterrar ahir al matí a Madrid amb la humilitat que el caracteritza i encara aclaparat pel munt d'elogis i reconeixements arribats de tot l'àmbit esportiu en general i del tennístic en particular. «Seria una barbaritat dir que sóc el millor esportista espanyol de sempre. Primer perquè no en tinc ni idea, i segon perquè seria arrogant. Cadascú en el seu esport ha estat destacat i té el seu valor. Sempre hi ha gent que aconsegueix coses diferents com ara Pau Gasol, Alonso, Indurain i Contador. És difícil de valorar. Estar en aquest grup o poder estar-hi ja és un honor», va valorar. Disquisicions sobre l'heroi de l'esport espanyol al marge, Nadal va destacar: «He fet un pas important en la meva carrera i sóc un afortunat de la vida per tot el que m'ha passat, sobretot en els últims sis mesos, que han estat inoblidables.»

Nadal s'ha convertit en el jugador més jove –24 anys– a guanyar els quatre tornejos del Gran Slam, però ressalta que manté «l'ànsia per la victòria i la il·lusió per continuar millorant». Amb títols en els quatre Grans Slams, tres copes Davis i l'or olímpic en els Jocs de Pequín, l'únic gran guardó que falta al palmarès del tennista manacorí és el Masters de Londres. «Realment és l'únic gran torneig que em falta, però es juga en la superfície més difícil de guanyar per mi –pista dura indoor–. Jugo contra tots els millors, i ells en són més especialistes», afirma. En tot cas, abans de l'examen final, el jugador illenc encara haurà d'afrontar la gira asiàtica, amb el Masters 1000 de Xangai com a principal repte i, posteriorment, el de París, quinze dies abans de la cita londinenca. Nadal intentarà anar acumulant punts, tot i que ja té la primera plaça del rànquing assegurada d'aquí a final de curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)