Més esport

CICLISME

Al cim del món

Rodríguez ja s'ha assegurat el primer lloc del rànquing mundial del 2010

Renuncia a disputar el campionat del món de Melbourne per «cansament mental»

Joaquim Rodríguez és ara mateix un dels ciclistes més admirats del pilot internacional. La seva maratoniana i brillant temporada li ha assegurat el primer lloc en el rànquing mundial del 2010, un èxit que no havia assolit fins ara cap ciclista del país. La seva actuació en la Vuelta a Espanya li ha permès superar Alberto Contador en la classificació mundial i acumular una diferència (63 punts) que és insuperable quan només queda una prova per completar la temporada, la volta a Llombardia.

L'any del ciclista de Parets del Vallès ha estat incommensurable. Va començar amb un sisè lloc en la París-Niça i va continuar amb el triomf a la Volta a Catalunya i el Gran Premi Miguel Indurain, el tercer lloc en la volta al País Basc amb una victòria d'etapa inclosa, el tercer lloc a la Fletxa Valona, el novè en la volta a Suïssa, el vuitè en el Tour amb l'etapa de Mende inclosa, el cinquè lloc en la clàssica de Sant Sebastià i el quart en la general de la Vuelta amb l'espectacular triomf a Cotobello, sense oblidar el lideratge a Catalunya i a Astúries.

Amb tot, el català ha hagut de pagar un preu alt per la seva ambició, allargada sense descans durant aquests set mesos: el campionat del món de Melbourne. Rodríguez va confirmar ahir que ja no es veia amb cor de viatjar a Austràlia. «Tenia molta il·lusió per anar al mundial, però he tingut una temporada molt saturada i he acumulat cansament físic i sobretot mental en aquesta Vuelta. Per això, haig de ser honest amb mi mateix i amb els companys i entendre que el millor és que deixi la plaça a un altre corredor que ho pugui fer millor que jo», va explicar el català en un comunicat. La renúncia és dolorosa, ja que l'any passat Rodríguez va completar una cursa excepcional en el mundial de Suïssa que li va valer la medalla de bronze.

Rànquing UCI
1.
J. Rodríguez
(Katuixa)
551
2.
A. Contador
(Astana)
482
3.
L.L. Sánchez
(CdE)
403
4.
C. Evans
(BMC)
390
5.
R. Gesink
(Rabobank)
369
6.
V. Nibali
(Liquigas)
340
7.
P. Gilbert
(Lotto)
337
8.
R. Hesjedal
(Garmin)
307
9.
T. Farrar
(Garmin)
306
10.
A. Vinokourov
(Astana)
283
11.
S. Sánchez
(Euskaltel)
261
12.
A. Schleck
(Saxo)
258
13.
F. Cancellara
(Saxo)
254
14.
F. Schleck
(Saxo)
230
28.
X. Tondo
(Cervélo)
171
68.
J.A. Flecha
(Sky)
71
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)