Més esport

CICLISME

EL NÚMERO U DEL RÀNQUING MUNDIAL

Quim Rodríguez: «L'any vinent apostaré per una única gran volta»

El ciclista català diu que triarà depenent del recorregut i amb l'ambició «d'anar a guanyar»

Destaca que acabar com a número u significa entrar en la història del ciclisme

Quim, Purito, Rodríguez, el flamant número u del rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI), va comparèixer ahir per fer balanç d'una temporada que li permetrà passar «a la història del ciclisme», com va admetre el mateix corredor. «El lideratge de la UCI no era un objectiu a l'inici del curs, però s'hi va anar convertint a mesura que avançava la temporada i anàvem aconseguint grans resultats. Ha estat un repte molt complicat, que ha premiat la nostra regularitat», va subratllar. D'entrada, el gran propòsit de Purito Rodríguez era demostrar i demostrar-se a ell mateix que era capaç d'exercir de líder d'un equip, en aquest cas el Katuixa. «Més que les victòries, estic satisfet d'haver pogut assumir la responsabilitat de ser el capo de l'equip. Fins ara, sempre havia treballat per als altres. Arribava a un equip nou, era complicat, però he demostrat que ho puc fer», va afegir. L'evidència del nou estatus del ciclista de Parets del Vallès ha estat la resposta de l'equip, que ha complert els seus desitjos i per al curs vinent ja ha fitxat dos bons escaladors amb experiència, el català Albert Losada i andalús Dani Moreno. «Al Katuixa ja hi ha bons rodadors i contrarellotgistes, però ens faltaven escaladors. En el Tour, vaig trobar a faltar més suport, però en la Vuelta han estat a l'altura. Vladimir Karpets em va ajudar molt», destacava amb orgull el vallesà sobre el Katuixa, un projecte amb capital rus i amb seu a Itàlia.

L'última setmana.

L'excepcional campanya de Rodríguez ha tingut el seu peatge i admet que l'última setmana de la Vuelta se li va fer molt dura: «La temporada se m'ha fet llarguíssima i a la Vuelta he acabat fos. L'etapa de Toledo, per exemple, va ser un infern. En altres grans voltes, l'última setmana acostumava a ser la millor, però aquest cop ha sigut a l'inrevés. Penso que si no hagués estat una temporada tan llarga, hauria tingut moltes més possibilitats de lluitar pel podi de la Vuelta.» Amb aquests precedents, el ciclista català té clar que el curs vinent farà canvis: «No sé quina correré, si el Giro, el Tour o la Vuelta, però només apostaré per una gran volta per etapes. Ara sí, aniré a totes amb la intenció de guanyar-la. Un cop conegui els tres recorreguts triaré depenent del que s'adapti millor a les meves característiques.»

Sobre la seva renúncia al mundial d'Austràlia, Quim Rodríguez va reiterar que ja havia cremat tots els seus cartutxos. «Si la prova hagués estat aquesta mateixa setmana, potser hauria fet un últim esforç. Però no és fins d'aquí a dues setmanes i, a més, el recorregut no m'afavoreix gens. Ara mateix, hi ha altres ciclistes que ho poden fer molt millor que jo», va sentenciar el medallista de bronze de l'última edició. El líder del rànquing mundial també es va referir al futur del ciclisme català, després que dos representants del país hagin acabat entre els sis primers en la Vuelta –ell quart, i Xavi Tondo, sisè–: «Quan el Xavi i jo érem petits, hi havia molts més practicants i més curses. S'ha de cuidar més la promoció perquè ens podem trobar que d'aquí a cinc o deu anys no hi hagi ciclistes catalans en el camp professional. Actualment, tots els professionals catalans estem competint en equips de fora. Malauradament, el fet de ser català no ens ajuda gens.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)