Més esport

HANDBOL

UNIÓ ESPORTIVA SARRIÀ

La proposta i l'enrocada

El Girona FC esbossa un nou contracte de patrocini en un sopar

Arroyo no en vol saber res i assenyala la moció de censura com a única via

L'assemblea informativa d'avui (21.30 h) es preveu polèmica i calenta

Josep Delgado i el Girona FC no es donen per vençuts, i ahir a la tarda van intentar fer una nova proposta al president de la UE Sarrià, José Arroyo, en què es modificava i s'ampliava el contracte de patrocini entre les dues parts. Arroyo, aferrat a la decisió ja presa, no en va voler saber res, i molt indignat, es va negar a escoltar ningú. La proposta, doncs, va quedar en intent. La moció de censura reapareix com a única via.

La idea dels negociadors del Girona era donar un altre cop d'efecte d'última hora en l'assemblea d'avui, a 2/4 de 10 del vespre, als locals del Coro. Aquest cop, però, es van trobar amb un cop de porta. No hi ha dubte que l'assumpte està molt enverinat.

L'última proposta es va definir durant un sopar al restaurant Les Goges, al qual van assistir una trentena de socis de la UE Sarrià, entre els quals hi havia Josep Delgado. En aquesta trobada en què òbviament no hi havia els elements forts de la junta d'Arroyo es va fer un esbós que, ahir al matí, es va posar sobre paper i a la tarda es va intentar fer arribar a José Arroyo.

Del text original en quedava ja ben poca cosa i els famosos disset punts –citats en l'avortada assemblea del dia 29 de setembre– ja son vint-i-un, als quals s'hi han afegit, a més, tres clàusules addicionals.

En la proposta que havia d'arribar a les mans del Sarrià, el Girona FC es compromet a aportar 100.000 euros de patrocini, abonats en deu mensualitats, assegurades per un aval bancari que es podria executar com a garantia de la quantitat que quedi pendent si es confirma un incompliment de pagament de tres quotes. La durada del contracte seria inicialment d'una temporada esportiva des del dia de la signatura fins al 30 de juny del 2011, amb dos pròrrogues (1+1) que s'activarien si no es diu el contrari el 30 de març de cadascun dels anys. Les clàusules addicionals es refereixen a elements que aixequen passions a Sarrià. El primer parla de la propietat de la UE Sarrià. «La UE Sarrià no serà mai propietat del Girona FC» i el segon que «mai jugarà fora del municipi de Sarrià de Ter». En el dos casos s'hi afegeix un explicatiu «si no ho demanen els socis de la UE Sarrià».

La primera de les clàusules del nou contracte es refereix al compromís del Girona FC d'assumir el cost dels equipaments. El patrocinador també es compromet al pagament dels desplaçaments, de l'estada de pretemporada, a trobar un patrocinador per a les targetes d'abonament de la campanya –en el seu defecte assumir-lo ell– i a cobrir el cost d'un torneig fet pels equips de base durant la pretemporada. Es parla així mateix de col·laboració entre una part i l'altra respecte a material esportiu i didàctic per a l'handbol de base del club. Una de les clàusules es refereix a l'intercanvi entre el Girona FC i la UE Sarrià de cent entrades per als abonats d'un i altre club.

La UE Sarrià tindria l'obligació de participar en el consell de clubs amb dos directius, que no necessàriament haurien de ser els mateixos que designaria el Girona FC per formar part de la directiva de la UE Sarrià. Un altre dels punts que havien escalfat reunions anteriors era la denominació de l'equip. En aquesta darrera proposta, s'ha escrit que l'equip es diria Unió Esportiva Sarrià-Girona FC, malgrat que es mantindria Institut Balmes a la samarreta i s'hauria d'afegir l'escut del Girona FC al costat del del Sarrià. La frase clau segurament de la nova proposta és dins d'aquesta clàusula onzena: «La UES preservarà en qualsevol cas la seva independència i personalitat jurídica com a club.» Dit en altres paraules, patrocini sí, fusió, no.

El segon equipament seria amb els colors roig i blanc i es faria servir només quan el reglament de joc ho requerís, fet que no succeiria, lògicament, lluny de Sarrià. El Girona FC assumiria els contractes de jugadors signats ara amb l'Institut Balmes.

Un dels tres punts de divergència del final del setembre es referia a l'ascens de categoria. En aquest nou redactat, ha desaparegut la clàusula que cedia tota plaça d'Asobal o de divisió d'honor B –el nou actual és divisió d'honor plata– al Girona FC en cas d'ascens. Ara únicament es diu que el nom dels equips passaria de dir-se UE Sarrià-Girona FC a Girona FC-UE Sarrià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)