Més esport

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

La joventut al poder

Vilà, Mironescu i Cusó s'estrenen en el mundial de Rotterdam fent camí cap a Londres 2012

L'objectiu prioritari és la classificació per equips, amb la cita olímpica a l'horitzó

Clàudia Vilà (Salt), Cristiana Mironescu (CG Mataró) i Sara Cusó (les Moreres), les tres entre 16 i 17 anys, conformen la jove quota catalana de la selecció estatal de gimnàstica artística, que avui comença en el mundial de Rotterdam el camí traçat fins als Jocs Olímpics de Londres 2012. «Aquí la prioritat és la classificació per equips. L'objectiu és aconseguir un lloc entre els vint-i-quatre primers per guanyar-nos la plaça per al mundial de Tòquio 2011. De fet, ja hem baixat una mica la dificultat dels exercicis pensant en l'equip», diu taxatiu Javier Gómez, un dels seus entrenadors al CAR de Sant Cugat. Per a les tres gimnastes catalanes serà el debut en un mundial absolut i la que té més experiència és Vilà, que el mes de juny va competir en la copa del món de Porto. Per a Mironescu, de fet, serà el seu primer gran campionat des que el mes de juliol va adquirir la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa. La gimnasta del CG Mataró és d'origen romanès, però des dels vuit anys –ara en té 17– resideix a l'Estat espanyol. Tant Vilà com Mironescu competiran en els quatre aparells –terra, salt, barra i asimètriques–, mentre que Cusó exercirà la condició de reserva.

La resta de convocades pel seleccionador Jesús Carballo són Ana Maria Izurieta, Elena Zaldívar, Ainhoa Carmona i Cintia Rodríguez. L'equip estatal es troba a Rotterdam entrenant-se des de principi de setmana, i entre avui i demà disputaran les jornades classificatòries. La final per equips està programada per dimecres, el concurs general divendres i les finals per aparells, entre el dissabte 23 d'octubre i el diumenge 24.

El camí traçat cap als Jocs tindrà la seva cita més important en el mundial de Tòquio 2011. Els vuit primers equips rebran el bitllet directe per a Londres 2012 i els classificats entre la novena i la setzena posició s'hauran de jugar les quatre places restants en un preolímpic, el gener de 2012. «Serà difícil, però l'ideal seria classificar-nos de manera directa en els mundials de 2011. Si ens ho haguéssim de jugar tot i aconseguir un pic de forma al gener de 2012, quan a l'abril tindrem un europeu i després els Jocs ens aniria fatal», admet Jesús Carballo, director tècnic de la federació espanyola.

Javi Gómez, l'únic català en l'equip masculí

En la selecció masculina, l'únic representant català és el mataroní Javi Gómez, un fix en les convocatòries d'Álvaro Montesinos per la seva consistència. Tot i la joventut, Gómez Fuertes (23 anys) ja va competir en el mundial de Milà 2009. Els altres components de la selecció estatal són Manuel Carballo, Sergio Muñoz, Ivan San Miguel, Isaac Botella i Fabián González. Rafael Martínez ha estat baixa perquè es va trencar el dit petit en un accident domèstic fa un parell de mesos. La competició masculina començarà dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)