CORREDOR DE L'OMEGA PHARMA
«Sempre he acostumat a rodar bé en aquestes condicions de pluja i fred»
Joaquim Rodríguez
CORREDOR DEL KATIUIXA
«A banda de no estar en forma per a una prova tan exigent, fa dies que tinc descomposició al ventre i m'ha deixat sense forces»

Després d'apuntar-se dijous passat el Tour del Piemont, Philippe Gilbert va arrodonir la setmana revalidant ahir el triomf en el Giro de Llombardia, l'última cita del calendari Pro Tour. L'anomenada «clàssica de les fulles mortes», de 260 km de recorregut entre Milà i Como, va estar marcada per les adverses condicions climatològiques ja que la pluja i el vent van acompanyar els corredors durant gairebé tot el trajecte. «Sempre he acostumat a rodar bé en aquestes circumstàncies», va recordar el corredor belga de l'Omega Pharma, que va emprar prop de set hores per completar la cursa (6h46.32). L'italià Michele Scarponi (Androni), a 12 segons de Gilbert, i el madrileny Pablo Lastras, a 55, van completar el podi d'aquesta 104a edició.

També hi pujaria Joaquim «Purito» Rodríguez, per recollir el guardó que l'acredita com a vencedor de la classificació general del Pro Tour. Per contra, el corredor de Parets va retirar-se d'hora de la prova –al quilòmetre 40–, afectat pels problemes estomacals que ha tingut els darrers dies. De fet, el líder de l'equip Katiuixa ja havia advertit que afrontava l'última cita del curs sense gaires expectatives després d'una temporada molt intensa.