Més esport

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

MUNDIAL

Objectiu complert a Rotterdam

La selecció estatal, tant femenina com masculina, es guanya la plaça per al mundial de Tòquio

Tot i la seva condició de debutants, les catalanes Clàudia Vilà i Cristiana Mironescu van jugar un paper determinant en la selecció estatal del mundial de Rotterdam, que va superar el primer sedàs per ser present als Jocs Olímpics de Londres 2012. L'objectiu principal era classificar-se entre els 24 primers equips, cosa que els assegurava una plaça per al mundial de Tòquio 2011, i el combinat de Jesús Carballo va ocupar la divuitena posició després de les dues jornades prèvies.

La selecció espanyola es va haver de sobreposar a la lesió de la seva cap de files, Ana Maria Izurieta, que en l'exercici de salt va caure de mala manera i es va fer mal a un turmell. Amb aquest panorama, Clàudia Vilà (52,332 punts i 50a de la general) i Cristiana Mironescu (51,432 i 64a) van haver de salvar els mobles, juntament amb les seves companyes Ainhoa Carmona (52,332) i Cintia Rodríguez (50,265), també debutants en un mundial. Sara Cusó, la tercera catalana en la convocatòria, hi figurava com a reserva. La puntuació de Vilà en els diferents aparells va ser de 13,600 en salt, 12,666 en asimètriques, 13,366 en barra i 12,700 en terra. I per a Mironescu, i amb aquest mateix ordre: 13,833, 12,000, 13,066 i 12,533. Amb tot, la selecció espanyola haurà de fer un pas endavant si vol ser als propers Jocs. Per assolir aquest propòsit de manera directa, hauria de classificar-se entre els vuit primers al mundial de Tòquio. Si acaba entre la novena i la setzena plaça podrà disputar una repesca en el preolímpic, al gener del 2012.

Avui es disputaran les finals entre els vuit millors equips de Rotterdam, amb Rússia, la Xina i els Estats Units com a principals països favorits.

Gómez compleix.

També ha tancat la seva actuació a Rotterdam el mataroní Javier Gómez Fuertes, que va completar una actuació molt valuosa per a l'equip i va evidenciar els seus progressos respecte al mundial de Londres 2009. El català va competir en cinc dels sis aparells, i va brillar especialment a les paral·leles, amb la millor puntuació de la selecció espanyola (14,866). Les altres notes van ser: 14,666 en terra, 14,733 en anelles, 15,800 en salt i 12,966 en barra. Per equips, la selecció espanyola es va classificar en desè lloc i també serà al mundial de Tòquio, però haurà de millorar per guanyar-se la plaça per als Jocs de Londres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)