Més esport

TENNIS

El tennis femení, ferm en les seves reivindicacions

Les jugadores portaran fins a les últimes conseqüències la negativa a la copa Federació

Destaquen que les peticions no són personals, sinó per a futures generacions

Continua el cisma en el tennis femení estatal. Només dos dies després d'haver-se acabat el calendari de tornejos de la WTA –aquesta setmana es disputa el Masters a Doha–, les principals professionals espanyoles van convocar els mitjans de comunicació a Barcelona per reiterar que es mantenen fermes en les seves reivindicacions envers la Federació Espanyola de Tennis (RFET) i decidides a no jugar la copa Federació 2011 «si no es compleixen els compromisos establerts». María José Martínez, Anabel Medina, Arantxa Parra, Carla Suárez, Núria Llagostera i Lourdes Domínguez –totes elles a excepció de la valenciana Medina, amb llicència de la federació catalana– van signar una carta el 16 de setembre passat en què es plantaven fartes «d'una falta total de suport i il·lusió respecte al tennis femení per part d'aquesta federació», que presideix José Luis Escañuela.

Aleshores, les sis jugadores de la selecció estatal, en representació de tot el tennis femení, van exposar els set punts incomplerts per part de la federació. L'ens va respondre l'endemà a aquesta carta i les tennistes, immerses de ple en el calendari de la WTA, no s'han pogut reunir fins a aquesta mateixa setmana per replicar la posició de la federació. «Les explicacions donades per la RFET no s'ajusten gens a la realitat i a la veritat i, d'altra banda, en alguns punts intenten desviar l'atenció i manifestar altres aspectes que no tenen res a veure amb totes les seves promeses incomplertes i tots els nostres motius de malestar», va llegir Medina, en nom de les seves companyes. Així, s'entén que la federació respongués en tretze punts als set que havien exposat les jugadores. Tanmateix, la professional valenciana va voler agrair la mostra de suport rebut per part d'altres 53 tennistes i extennistes, encapçalades per Arantxa Sánchez Vicario i Conchita Martínez Bernat, que es van unir a la causa «sense que nosaltres mateixes ho sabéssim».

Les jugadores van voler deixar ben clar que en tot aquest afer no hi ha cap reivindicació econòmica personal. «No estem demanant res anormal. L'únic objectiu de les nostres reivindicacions és que el tennis femení tingui l'estructura i el suport que necessita i es mereix. És la nostra responsabilitat i obligació lluitar per aquests canvis, pel bé del present i el futur del tennis femení», va subratllar Llagostera. En aquest sentit, les jugadores pensen portar la seva negativa a la copa Federació fins a les últimes conseqüències, tot i córrer el risc de perdre places per als Jocs Olímpics de Londres 2012. Des del Consell Superior d'Esports (CSD) ja han citat les jugadores per a una reunió la setmana vinent, tot i que encara no se sap si hi estan convocades totes les parts implicades.

Les jugadores admeten que des de la publicació de la carta s'han accelerat alguns dels processos que estaven en marxa, però només es tracta de «pedaços». La reestructuració ha de ser molt més profunda. Ja s'han cansat de paraules, de promeses incomplertes i ha arribat l'hora dels fets i, si convé, amb la signatura de contractes.


La setmana vinent estan convocades

a una reunió

amb el Consell Superior d'Esports

COMPROMISOS

1. Mantenir la importància de l'estatal.
Situació actual: s'han reduït un 33% els premis.
2. Recuperar el Masters Nacional.
Avui encara no se sap si s'organitzarà.
3. Estructura i millora del servei mèdic.
No s'ha definit encara cap estructura.
4. Lluitar per mantenir tornejos ITF.
S'han perdut entre sis i vuit cites d'aquesta categoria.
5. Crear un pla director.
No s'han invertit els 200.000 euros promesos i s'ha nomenat, fa poc, Paula García (exjugadora sense experiència) com a directora tècnica.
6. Suport multidisciplinar a l'equip de copa Federació.
Inexistent, fins ara.
7. Facilitats per entrenar-se en instal·lacions amb tot tipus de superfícies.
Avui, ni al CAR ni al BTO no hi ha programació diària disponible.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)