Més esport

ATLETISME

Morató i Lamdassem, amb la vista a l'europeu d'Albufeira

La cita portuguesa serà el primer repte dels dos especialistes de camp a través catalans

El cros d'Atapuerca, la setmana vinent, servirà per calibrar el seu estat de forma

Rosa Morató (València TiM) i Ayad Lamdassem (Bikila), dos dels grans referents del camp a través català, ja tenen fixada la seva prioritat per aquesta primera meitat de la temporada, que comença la setmana vinent amb les primeres proves de cros. Morató, flamant subcampiona europea de l'especialitat, ja prepara el seu nou assalt al podi de la cita continental, que en aquesta edició es disputarà a l'Albufeira (Portugal), el pròxim 12 de desembre. També Lamdassem afinarà el seu estat de forma per poder guanyar una medalla que se li ha escapat en els dos últims campionats europeus: quart a Brussel·les 2008 i cinquè a Dublín 2009.

El primer test per calibrar el seu estat de forma serà el 7 de novembre en el cros d'Atapuerca, una de les proves a l'alça del prestigiós calendari estatal i que ja forma part del circuit de la federació internacional (IAAF). Com és habitual, la federació espanyola ha fixat dues proves preferents per confeccionar la selecció per a l'europeu –el 21 de novembre a Sòria i el 28 a Laudio–, tot i que Morató, si demostra que està en forma, ja tindria la plaça guanyada per la seva condició de campiona estatal vigent. I és que la corredora bagenca llisca com un peix a l'aigua en els circuits enfangats de cros i prepara amb molta il·lusió la cita continental, en què ja acredita el bronze del 2007 a Toro i la plata del curs passat a Brussel·les. En aquest sentit, Morató centrarà ara per ara tots els seus esforços en la campanya de cros i ja decidirà més endavant si en la temporada de pista continua o no competint en els obstacles. Lamdassem, en canvi, té molt clar fer el salt a la marató la primavera vinent. De fet, el deixeble d'Antonio Cánovas ja volia estrenar-se el curs passat, però la federació, pensant en l'europeu de Barcelona, el va convèncer perquè continués en els 10.000 m un any més. El fondista lleidatà pretén debutar en la marató de Sevilla, el 13 de febrer, però ho haurà de negociar amb el Bikila perquè aquell mateix dia es disputa l'estatal de cros per clubs. Si no es pot estrenar a la capital andalusa, optarà per competir a la primavera, a Rotterdam o a Londres.

CALENDARI CROS

Principals cites
Europeu:
Albufeira (12/12/10)
Català individual i clubs:
Granollers (23/01/11)
Copa d'Europa clubs:
San Vittore Olona (5/02/11)
Estatal de clubs:
Punta Umbría (13/02/11)
Estatal individual i federacions:
Haro (27/02/11)
Mundial:
Punta Umbría (20/03/11)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)