Més esport

TENNIS

ATP

Soderling afusella Montañés a l'Àgora de València

El servei del tennista suec va deixar el català fora de combat

Andy Murray i David Ferrer també van complir els pronòstics

Albert Montañés va sucumbir en el seu debut a l'Àgora de València contra un Robin Soderling que va fer valer la seva superioritat en el servei (6-1 i 6-4). L'hegemonia del suec en aquest aspecte es va fer especialment evident en el primer parcial, en què va aconseguir set aces i una efectivitat superior al 90%, fets que li van servir per enllestir el set en poc més de 20 minuts. El rapitenc va oferir més resistència en el segon set, però va cedir el servei en el tercer joc i ja no va poder variar la dinàmica perdedora. El pròxim rival del tennista escandinau serà el valencià Daniel Gimeno-Traver, que va protagonitzar la primera sorpresa del torneig en eliminar el murcià Nicolás Almagro en tres sets (6-4, 3-6 i 6-3).

En la jornada d'ahir també va entrar en acció el cap de sèrie número u i defensor del títol, l'escocès Andy Murray. El duel amb Feli López era una de les principals atraccions de la sessió i no va decebre les expectatives. Murray va jugar amb molta efectivitat i va superar els moments complicats del segon set amb un pèl de fortuna, ajudat també per algunes errades greus del deixeble de Pato Clavet. El britànic va aprofitar la primera pilota de trencament per resoldre el primer set (6-3). En el segon, el de Toledo va prendre la iniciativa (1-4). Però la quarta raqueta mundial es va mantenir fidel al seu estil i en el setè joc va recuperar el servei per restablir l'equilibri. Feli López va disposar d'un parell de pilotes (4-5) per forçar un tercer set. En la primera, Murray va tenir la sort dels campions quan la bola va caure mansament en terreny rival després d'haver colpejat la cinta. El set es va resoldre en el desempat, que va afavorir el tennista escocès després que el castellà fallés una volea clamorosa amb tota la pista lliure. El rival de Murray en els vuitens de final serà l'argentí Juan Mónaco, a qui recentment ja va superar en les semifinals del Masters 1000 de Xangai.

El xabià David Ferrer, un dels grans impulsors del torneig, va estar contra les cordes i va haver de remuntar un set per superar la resistència de Guillermo García-López (6-7, 6-3 i 6-3) en el partit més llarg de la jornada. També continuen endavant Juan Ignacio Chela, Potito Starace i Pablo Andújar.

Marcel Granollers supleix Tsonga

El barceloní Marcel Granollers va entrar finalment en el quadre gran del torneig valencià per cobrir l'absència de Jo-Wilfred Tsonga, cap de sèrie número 8 i que ha causat baixa per culpa d'unes molèsties al genoll esquerre. Granollers, que havia perdut en la qualificació contra Teimuraz Gabaixvili (4-6, 7-6 i 7-5), se les heurà ara amb el francès Benoit Paire, també provinent de la fase prèvia. Qui no va poder superar aquest sedàs va ser el mataroní Albert Ramos-Viñolas, que en el partit decisiu va ensopegar amb l'uruguaià Pablo Cuevas (7-5 i 6-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)