Més esport

ESQUÍ

Els esports d'hivern, del mundial de surf al repte olímpic del 22

Ramon Carreras qualifica la temporada «com la més intensa que s'ha viscut mai a Catalunya»

L'exolímpica Mònica Bosch s'incorpora a la comissió directiva de la candidatura

Ramon Carreras, el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), va fer ahir una repassada a les principals cites de la temporada i va incidir en la implicació de l'ens en l'oficina tècnica de la candidatura als Jocs Olímpics de Barcelona-Pirineus 2022. «Aquesta fita dóna sentit a molts dels esforços que estem fent», va destacar el màxim mandatari dels esports d'hivern, que va qualificar aquesta temporada com «la més intensa que s'ha viscut mai a Catalunya». En aquest sentit, Carreras va anunciar la incorporació a la comissió directiva del projecte de persones vinculades a la neu com ara els exolímpics Mònica Bosch, Jordi Ribó i Eric Villalón, i també de la representant dels esports per a discapacitats Sylvana Mestre. «Hi estem totalment implicats. En els Jocs de Barcelona 92 les federacions s'hi van involucrar amb el projecte ja molt avançat. Hem après d'aquella errada i ara ha estat a l'inrevés», va explicar el president de la FCEH. La col·laboració de la federació serà en aspectes tècnics: de reglaments, d'estructures, de seus, de desnivells i de la preparació dels esportistes. Mònica Bosch, present a l'acte, va ressaltar dos vessants de la tasca que tot just acaba de començar: «Aportarem informació tècnica per escollir les millors instal·lacions per a cada prova i elaborarem un pla de millora del rendiment. Es tracta d'una oportunitat única, definitiva. Des dels esports d'hivern sempre ens hem queixat de falta de recursos. Hem de formar un equip competitiu, que pugui entrenar-se en les millors condicions possibles», va subratllar l'esquiadora olímpica a Lillehamer 1994 i Nagano 1998. Ramon Carreras, en sintonia amb les declaracions que va fer fa algunes setmanes el president de la federació espanyola (RFEDI), Eduardo Roldán, va destacar la necessitat de trobar un equilibri en la distribució dels recursos entre els esports d'estiu i els d'hivern.

En tot cas, des de la federació i el comitè tècnic encara hauran de recórrer un llarg camí per aconseguir el seu propòsit. El projecte tècnic es farà públic al juliol de 2011 i s'haurà de sotmetre a la valoració del Comitè Olímpic Espanyol (COE) al gener de 2013. Aleshores el COE s'haurà de pronunciar sobre la candidata espanyola a competir en l'àmbit internacional per organitzar els Jocs Olímpics d'hivern de 2022, fita a la qual també aspira Saragossa i el Pirineu aragonès.

Capacitat organitzativa.

Si s'arriba a l'anhelat somni olímpic, l'esquí català no ho farà evidentment amb les mans buides, sinó amb un ampli bagatge en l'organització de grans esdeveniments. Fa dues temporades ja es va organitzar a La Molina la prova de l'eslàlom femení de la copa del món d'esquí alpí –el primer cop que es va disputar als Pirineus– i aquest curs hi ha programades quatre cites de primer nivell: el mundial de surf de neu, la copa del món de telemarc, la copa d'Europa d'esquí alpí femení i les finals de la copa europea per a discapacitats. Aquestes són les grans cites del calendari, però des de la federació es continuen impulsant nous circuits de formació de totes les especialitats, des de l'esquí alpí, el surf de neu i l'esquí de fons, que forçosament han de fer pujar el nivell de l'esport de neu a Catalunya.


Mònica Bosch:

«Serà una oportunitat única per elaborar

un pla de millora

del rendiment»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)