Tennis

TENNIS

MASTERS DE LONDRES

Rafa Nadal, en progressió

El manacorí tomba Tomas Berdych i se les heurà amb Murray en les semifinals

Djokovic supera Roddick amb solvència i es jugarà l'accés a la final contra Federer

Sense la trajectòria immaculada de Roger Federer, que no va cedir ni un sol set, però havent aconseguit tres victòries, Rafa Nadal va segellar ahir el seu pas a les semifinals del Masters de Londres després de vèncer el txec Tomas Berdych. El número u mundial es jugarà l'accés a la seva primera final del torneig de mestres contra l'escocès Andy Murray, que dijous ja interpretava el paper de víctima i va dir que no tindria cap possibilitat de guanyar si s'enfrontava al manacorí. La segona semifinal mesurarà les forces de Federer i Novak Djokovic, que es va desfer amb autoritat d'Andy Roddick. Les semifinals, doncs, reflectiran la lògica del rànquing, ja que posarà en joc quatre de les cinc millors raquetes del circuit –Murray és cinquè, però amb una diferència de punts mínima respecte de Robin Söderling, el quart.

El duel entre Nadal i Berdych va durar el que va durar el primer set. Amb els mateixos protagonistes que la final de Wimbledon, el txec va posar aquest cop molta més resistència. El primer parcial va ser dels més espectaculars que s'ha pogut veure a l'O2 de Londres, amb molta intensitat dels dos jugadors amb molts bons cops en la restada. La intensitat va quedar reflectida amb la vehemència amb què Nadal va protestar una jugada en què va alçar el braç pensant que una restada del txec havia anat fora. El jutge va donar inicialment el punt a Nadal, però Berdych va demanar l'ull de falcó; la pilota havia entrat i, aleshores, en comptes de fer repetir la jugada, va atorgar el punt al txec. Nadal va reaccionar iradament, però no es va descompondre i es va acabar emportant el set en el desempat. En el segon set, ja no va fer més concessions i va derrotar clarament el seu rival.

En l'últim partit de la jornada, Djokovic, més centrat i motivat, es va mostrar molt superior a Roddick i va enllestir l'accés a la penúltima eliminatòria en poc més d'una hora.

LES DADES

Grup A
Nadal venç Berdych
7-6 i 6-1
Djokovic venç Roddick
6-2 i 6-3
Jugador PJ PG PP SF SC PT
R. Nadal 3 3 0 6 1
3
N. Djokovic 3 2 1 4 2
2
T. Berdych 3 1 2 2 4
1
A. Roddick 3 0 3 1 6
0
Ordre de joc. Semifinals
No abans de les 15.00 hores
R. Nadal - A. Murray No abans de les 21.00 hores N. Djokovic - R. Federer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)