Atletisme

ATLETISME

Rosa Morató es perdrà l'europeu de cros per lesió

Arrossega unes molèsties als isquiotibials de la cama esquerra

La bagenca és la vigent subcampiona de l'especialitat

La bagenca Rosa Morató (València TiM), la flamant subcampiona europea de cros, no podrà defensar la seva condició diumenge vinent a l'Albufeira (Portugal) per culpa d'una lesió als isquiotibials de la cama esquerra. «Són unes molèsties que arrossego des de fa un parell d'anys. Pensava mirar-m'ho bé després de l'europeu, però la lesió ha anat a més. Ja m'havien hagut de fer un parell d'infiltracions i ara, fins i tot, em fa mal caminant», va explicar ahir la cinc vegades campiona estatal de l'especialitat. Morató havia iniciat la campanya de cros amb resultats similars al de temporades anteriors, evidenciant els seus progressos en cada prova des que va acreditar un desè lloc en el seu debut a Atapuerca: tercera a Quintanar, i segona a Sòria i Laudio. Aquests resultats i la condició de vigent campiona estatal, l'havien situat com a fixa i com a cap de files de la selecció femenina que la federació va fer pública la setmana passada. De fet, la fondista navarclina s'ha hagut de fer a la idea que no competirà en el campionat continental, una cita que s'havia convertit en ineludible en les vuit últimes temporades i en què sempre havia acreditat grans resultats, ja que a més del subcampionat del 2009 el 2007 va aconseguir un tercer lloc a Toro (Zamora).

Morató no sap com afectarà aquesta lesió al plantejament de la temporada. «Ara mateix no en tinc ni idea. Demà tinc una visita al CAR de Sant Cugat i podran valorar l'abast de la lesió i el seu tractament. Penso que és un problema de tipus tendinós, de la inserció de l'isquiotibial amb el glutis», va explicar. La baixa de Morató influirà evidentment en el potencial de la selecció espanyola femenina. De fet, la federació encara no ha fet pública la baixa de la navarclina ni la seva substituta, tot i que sona la cantàbrica Irene Pelayo. En tot cas, és segura la presència de les catalanes Jacqueline Martín i Natàlia Rodríguez, a més de la gallega Alessandra Aguilar, en molt bona forma, i les madrilenyes Núria Fernández i Diana Martín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)