Més esport

Jordi Torras

Jugador del FC Barcelona Alusport

«Era l'hora de tornar i guanyar coses importants per al club»

EL CANVI
«Ara m'he trobat una secció professional, abans no s'havia fet l'esforç econòmic»
L'AMBICIÓ
«Com a català i com a culer, volia guanyar títols
en les files del
FC Barcelona»
L'OBJECTIU
«L'equip es pot convertir en un dels capdavanters, però s'ha de demostrar amb títols»
L'EQUIP
«Potser faltaven jugadors que donessin un punt de tranquil·litat en moments clau»
la regularitat
«Els nostres referents han de ser els partits contra l'Interviu i el Lobelle»
l'afició
«Ha estat una sorpresa positiva. És increïble la quantitat de gent que ve al Palau»
el rendiment
«La meva tasca és defensar, els dotze gols han estat una qüestió de punteria»

—Roda món i torna al born. Com ha trobat el club set anys després d'haver-ne marxat?

—«Ha estat un canvi important. Un canvi que ha anat a millor. M'he trobat una secció professional. Abans costava una mica. No sé si pel president o per altres components de la directiva. Feien l'esforç, però econòmicament costava arribar fins on estan ara. Actualment, es pot convertir en un dels equips capdavanters. L'única cosa que falta és demostrar-ho. És a dir, aconseguir títols. És una secció molt important en el club i ara també en l'àmbit estatal.»

—Com ha estat el viatge de tornada? Des que el Barça va tornar a la divisió d'honor sempre estava en les travesses. L'any passat ja havia sonat molt el seu fitxatge pel club blaugrana.

—«Primer de tot vull dir que vaig sortir del Barça perquè no hi havia una secció professional, una secció que volgués arribar lluny. Ara bé, el fitxatge va ser molt fàcil. Jo sóc d'aquí, de la casa. Acabava contracte amb l'Interviu i ja sabia que el club em volia recuperar. Sincerament, no m'ho vaig pensar. Vaig decidir que era una bona oportunitat per tornar i per fer coses importants en aquest club, i sobretot com a culer i català que sóc.»

—Ha vingut per quedar-s'hi?

—«Sí, si no passa res estrany com va passar fa uns anys i s'arriba a la conclusió que la secció no interessa el club. Aleshores cadascú s'haurà de buscar la vida. És clar que jo en vull més. Ja he guanyat molts títols, però els vull aconseguir aquí. La secció ha canviat moltíssim i sempre vol millorar. Ara només falta treballar i treballar per demostrar-ho i sobretot guanyar títols, que és el que sempre es vol al FC Barcelona.»

—És a dir, que ja signaria acabar la seva carrera al Barça.

—«Sí, és clar. He tingut la sort d'anar a clubs importants, de signar contractes importants per la meva situació. Ara, he fet un salt a una casa que si no arriben els títols et cauran crítiques per tots costats. I la meva intenció és aquesta; aconseguir coses importants per al meu club i si jo em puc retirar aquí, doncs millor, sinó cadascú ja es buscarà la vida.»

—En l'Interviu Movistar l'any passat no van poder passar dels quarts de final. Ja havia tocat sostre? L'Interviu ha perdut potencial respecte al Pozo, el Lobelle i el Barça?

—«Jo havia tocat sostre en l'àmbit professional amb tots els títols que vaig aconseguir allà. En la selecció espanyola ja havia aconseguit grans fites, però pel que fa als clubs va ser en les files de l'Interviu. En un any vam aconseguir quatre títols seguits. Però l'última temporada, les coses no van funcionar. No vam tenir la sort a favor o simplement l'equip que vam tenir al davant era millor. L'Interviu, però, sempre serà l'Interviu. Han fet fitxatges importants i a partir d'ara ja tornaran a estar tots a disposició del tècnic i segur que tornaran a recuperar el potencial que han tingut sempre.»

—Des de la seva experiència com a jugador de l'Inter Movistar, en què ha guanyat campionats estatals i internacionals, considera que el FC Barcelona disposa dels ingredients necessaris per lluitar pels primers títols?

—«Jo penso que hi ha equip. El Barça sempre ha estat un equip sòlid, consolidat, però en els moments importants potser li faltava aquesta sort que és molt important o jugadors que en aquells moments juguin amb un major punt de tranquil·litat. Tampoc vol dir que ara que hem fitxat Wilde, Lin o jo mateix s'aconsegueixi. Però sí que amb treball, esforç i sobretot muntant un equip ferm es poden aconseguir títols.»

—El Barça ha acabat la primera volta de la lliga de divisió d'honor en tercer lloc, a dos punts del lideratge compartit del Pozo i el Lobelle Santiago. Com ho valora?

—«Ho hauria valorat millor si haguéssim acabat primers, sobretot després de l'últim partit contra el Manacor, en què no vam estar bé. De tota manera, la primera volta ha estat molt bona. Hem de millorar sobretot els últims resultats. Hem de ser molt més regulars. Aquest equip ho pot aconseguir. Esperem acabar millor que aquesta primera volta.»

—En quins aspectes pensa que ha de millorar amb vista a la segona volta i el tram final del curs?

—«Doncs en la regularitat que comentava. Els nostres referents han de ser els partits que vam jugar a Saragossa, a la pista de l'Interviu o al Palau contra el Lobelle. Són partits en què tothom s'implica, tothom participa, i la sort va estar del nostre costat. Es nota també quan la feina durant la setmana ha estat bona. Si aconseguim treballar això ens donarà moltes alegries. Ara hem d'aconseguir això en els partits importants, com en la copa d'Espanya. En aquestes eliminatòries si no estem tots bé, no arribarem enlloc.»

—Entre els cinc primers només hi ha quatre punts diferència. És la lliga més igualada dels últims temps?

—«Sempre es diu el mateix. Cada any es demostra i cada any es veu. Mires la classificació i ja no veus el Pozo i l'Interviu separats de la resta d'equips. Això dóna un plus d'igualtat i sobretot de millora a aquesta lliga.»

—És evident que la presència del Barça és positiva per a la visibilitat mediàtica de la lliga de futbol sala. Hi ha algun altre equip que pugui assumir el paper d'un Real Madrid, tipus el Ciudad Real en l'handbol, o ja li sembla que n'hi ha prou amb els equips que conformen el campionat actual?

—«La lliga guanya molt amb la presència del FC Barcelona, és clar. És una alternativa més al que era l'Interviu i el Pozo, a més del Lobelle, que ja ha guanyat un títol i que també disposa d'un bon equip. Tot això és positiu. És clar que si a més del FC Barcelona hi hagués clubs com ara el Real Madrid i el València implicats, doncs encara seria més fàcil tirar la lliga endavant.»

—Al marge del futbol, sembla que el futbol sala és una de les apostes fortes de la nova directiva?

—«Sí, ja ho vam parlar des del primer dia que vaig arribar, sobretot per part del president Sandro Rosell. És una pressió que és bona per als jugadors. Ara hem de demostrar si som capaços de tirar l'equip endavant. Tenim jugadors de sobres per fer-ho. Hem de ser més regulars i ser conscients del que portem a sobre, que és una samarreta que pesa molt.»

—La mitjana d'assistència d'aficionats al Palau en el partits de futbol sala és de 2.600. El dia del Xacobeo es van superar els 4.000. Com valora aquest ambient al Palau Blaugrana?

—«Ha estat una sorpresa positiva. És increïble la gent que ha vingut al Palau, sobretot en partits que, a priori, no eren contra rivals de primera fila, sinó de la part baixa de la classificació. Estava acostumat a veure unes 600 persones, sobretot amics. Però aquests dos últims anys, ja que la temporada passada quan vaig venir amb l'Interviu ja ho vaig poder comprovar, ha millorat moltíssim. Hem de continuar demostrant que aquesta secció ha d'estar allà a dalt i que pot guanyar títols. I així encara vindrà més gent, segur.»

—Pensa que el Palau Blaugrana ja ha vist la millor versió de Jordi Torras?

—«No sé si és la millor, però sí puc dir que el meu inici de lliga ha estat bastant bo. No tant pels gols, sinó perquè intento treballar dia a dia i de mica en mica ho anirem demostrant. Tothom té alts i baixos, però espero continuar demostrant el perquè del meu fitxatge.»

—El curs passat va marcar quinze gols amb l'Inter. Aquest any en només una volta ja n'ha marcat dotze. En l'equip només el supera Wilde, amb disset gols. A què es deu aquesta capacitat golejadora?

—«Simplement és una qüestió de punteria. Ara em toca a mi, més endavant pot tocar a un altre. Si tots sumem és bo. Aquí és clar que tenim golejadors de primera fila, com Wilde, Fernandao i Igor. Si tots participem d'aquestes ocasions, serà bo. Tot suma i anirà bé per a l'equip.»

—En tot cas, és deu a una qüestió tàctica que amb Marc Carmona té més possibilitats de jugar a l'atac?

—«No, la meva tasca és la mateixa: defensar per als que juguen a dalt. Però sóc un jugador que em puc moure en qualsevol posició: a dalt, a baix, em trobo còmode a tot arreu. M'és indiferent.»

—Com es conviu en un vestidor amb tantes estrelles?

—«Bé, jo a això ja hi estic acostumat. He passat per tants vestidors [...] Personalment, el salt més important és quan vaig passar del Barça al Martorell. Després al Polaris, l'Interviu i aquí, és el mateix. Aquí hi ha un bon grup i més si la situació esportiva funciona, al grup segur que li va bé.»

—Javi Rodríguez ja ha tancat la seva etapa amb la selecció estatal. En el seu cas, pensa que encara hi té molt recorregut?

—«Penso que encara tinc un bon recorregut al davant. Ara mateix tinc trenta anys i la meva intenció és competir en el pròxim mundial. Mentre el meu cos aguanti, jo faré l'esforç per ser-hi. Treballant s'aconsegueixen les coses.»

—Li agradaria en el futur assumir la capitania del FC Barcelona, com ara exerceix Javi Rodríguez?

—«He arribat aquest mateix any i de moment m'han escollit com a tercer capità. Tot el que sigui pel bé de l'equip, doncs endavant. Si el grup està bé, ser capità és com la referència del que vol dir, el portaveu de l'equip. Si en el futur em toca a mi, ho faré amb molt de gust.»


entRevista a JORDI TORRAS.

Jugador del FC Barcelona Alusport

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)