COPA DE CLUBS EN PISTA COBERTA

El Barça, «in extremis»

El club blaugrana sentencia el títol a Sabadell en el relleu final

El Playas va ser un gran rival i es va quedar a dos punts del campió

El FC Barcelona va revalidar el títol de la copa de clubs, però va tenir en el Playas de Castelló un rival de primeríssima fila i no va poder cantar victòria fins al relleu. De fet, l'equip castellonenc va marcar la pauta en les primeres proves i no va ser fins al tram final en què el conjunt blaugrana va remuntar fins al lideratge. En l'antesala de la cloenda va destacar l'actuació de Sergio Sánchez, el subcampió del món de 3.000 m. Sense cap rival de consideració, el fondista lleonès va decidir provar-se en els dos últims quilòmetres, es va escapar amb facilitat amb un gran canvi de ritme i va arribar a la meta amb més de deu segons de diferència respecte del segon classificat (8:02.14). «Les sensacions han estat bones, però arribava molt carregat a aquesta competició i encara no tinc decidit si assaltaré el rècord europeu», va dir l'atleta. Així, el Barça afrontava l'última prova amb un únic punt de marge respecte del Playas (93 a 92). El relleu (4x4 voltes, x3, x2, x1) va acabar sent decisiu, perquè en cas d'empat a punts el títol hauria estat per al conjunt de la Plana, amb més victòries parcials (6 a 3). Per sort per les aspiracions blaugrana, no es va arribar a aquesta situació i els Roldán, Orozco i Fradera van mantenir els seus rivals a ratlla perquè el madrileny Ángel David Rodríguez rematés la feina en l'última volta.

El Barça es podria haver estalviat el patiment final si no hagués estat per la mala fortuna de Víctor Montaner, que va anar al terra a tres voltes del final dels 1.500 m. El de Piera, però, encara es va poder reincorporar i remuntar fins a la sisena posició. En aquesta prova es va lesionar Miquel Quesada (JA Sabadell). Pel que fa a marques, van destacar els 7.82 de Jackson Quiñónez en tanques i els 2,19 m de Javier Bermejo en alçada. Els altres dos equips catalans en competició van tancar la classificació: l'AA Catalunya, vuitè, i la JA Sabadell, novè. A més, no es van voler perdre la primera gran cita al pavelló cobert de Sabadell ni l'alcalde, Manel Bustos, ni el president de la federació espanyola, José María Odriozola, que va contemplar la jornada acompanyat del seu homòleg de la catalana, Romà Cuyàs.

El València compleix.

A València, en la competició femenina, es van complir els pronòstics i el conjunt amfitrió va conquerir el catorzè títol consecutiu. El Barça va escalar una posició i va assolir el subcampionat, mentre que l'AA Catalunya va repetir el sisè lloc del curs passat.