Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS

El salt endavant de Lamdassem

El subcampió europeu de l'especialitat serà el gran favorit en la cita de demà Granollers

Carles Castillejo, que acaba de reaparèixer després d'una lesió, es conforma amb el podi

Carles Castillejo (Guadalajara) és el vigent campió català de cros i guanyador de set de les vuit últimes edicions, però el gran favorit al títol de camp a través que es disputa demà a Granollers és Ayad Lamdassem (Bikila). «Objectivament, parlar de revalidar el títol seria utòpic. És evident que l'Ayad ha fet un salt endavant i ara per ara està fortíssim. Amb forces de sobres. Ara mateix jo ja signo el podi», explica Castillejo, que tot just va tornar a la competició diumenge passat després d'un trencament al sacre del costat dret. «A Osca, on vaig ocupar la cinquena posició, vaig notar la falta d'activitat, però les sensacions van ser positives. Em falta velocitat, però la recuperació va pel bon camí», afegeix el fondista de Viladecans. El que sí que ha suposat aquesta llarga lesió és que Castillejo hagi endarrerit el seu salt a la marató –la intenció inicial era competir l'abril a Rotterdam– fins després de l'estiu, probablement el setembre a Berlín.

Sense Castillejo en el seu millor moment de forma, totes les mirades se centraran en Ayad Lamdassem, el flamant subcampió europeu a l'Albufeira. L'atleta d'origen marroquí resident a Lleida està protagonitzant una campanya de cros esplèndida, amb magnífics resultats en les millors cites del calendari tant estatal com internacional. «Ara s'està reflectint tot el treball d'anys anteriors. És evident que ha fet un salt endavant i tot el que vindrà», pronostica Antonio Cánovas, el seu entrenador. Lamdassem ja té planificada tota la campanya de cros fins al mundial de Punta Umbría (27 de març) i tot just després farà el seu primer assalt a la marató, probablement a Rotterdam (10 d'abril). Al marge de Lamdassem –ja té un títol del 2009– i Castillejo, els altres corredors que podrien lluitar per les places d'honor són Jordi Coma, Pol Guillen, Driss Lakhouaja, Ilias Fifa i Àngel Mullera.

El campionat català serà classificatori tant per a l'estatal de clubs (el 13 de febrer a Punta Umbría) com per a l'individual i el de seleccions autonòmiques (el 27 a Haro). La prova sènior i promesa masculina (1/4 de 2) serà el punt àlgid d'una jornada intensa que començarà a 2/4 de 10 amb les curses per a cadets. El circuit, com és habitual a Granollers, està ubicat al voltant de l'Estadi Municipal d'Atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)