MITJA MARATÓ DE BARCELONA

Kosgei triomfa sota la pluja

Els atletes kenyans van tornar a acaparar les places del podi

Jeptoo millora el rècord femení en l'edició més multitudinària

Els atletes kenyans van tornar a acaparar les places de podi de la mitja marató de Barcelona més multitudinària, amb 8.111 participants, en la qual s'hauria pogut rebaixar també el rècord de la prova si la pluja no hagués fet acte de presència superat el cinquè quilòmetre. Peter Kosgei, Joel Kemboi i Levi Omari es van jugar la victòria a l'esprint final. Kosgei va ser el més ràpid i amb un registre d'1h02:19 va avantatjar en dos i sis segons, respectivament, els seus compatriotes. En la prova femenina la també kenyana Priscah Jeptoo va manar des de la sortida i va establir una nova plusmarca de la prova, amb 1h10:08, que la situa en el segon lloc del rànquing mundial del curs.

El pas pel cinquè quilòmetre (14:43) feia pensar que hi hauria una marca espectacular, però l'aparició de la pluja va provocar que el ritme del grup capdavanter afluixés. En aquest punt figuraven Kosgei, Kemboi i Omar, a més del també kenyà Joseph Lagat i el marroquí resident a Catalunya Abderrahime El Jaafari. Un minut després deambulava un segon grup, encapçalat pel santpolenc Marc Roig (CA Laietània). Al desè quilòmetre el ritme dels primers continuava sent prou exigent i ja va quedar despenjat El Jaafari. Lagat encara resistiria fins al dissetè quilòmetre, quan els seus compatriotes es van quedar tot sols en la pugna per la victòria. Roig, segon el curs passat, es va haver de conformar amb el sisè lloc, però va tenir l'honor de ser el primer corredor local a la línia de meta. El fondista maresmenc, que es va quedar a 48 segons de la seva marca personal, va emprendre ahir mateix el vol cap a Kenya, on farà una estada d'un mes per afinar el seu estat de forma amb vista a la marató (6 de març).

En la prova femenina, van acompanyar Jeptoo al podi la gal·lesa Caryl Jones i la marroquina de l'AA Catalunya Hasna Bahom. Dels 8.111 inscrits, van arribar a la meta 6.900 participants en una edició que també passarà a la història per haver estat exclosa del calendari de la federació espanyola per la negativa dels organitzadors a lliurar-li la base de dades dels corredors.