Futbol sala

FUTBOL SALA

COPA ESTATAL

La copa, un somni molt real

El Barça Alusport arriba al primer gran títol de l'any amb les millors expectatives d'èxit

L'equip és conscient del seu potencial, però reconeix el perill del Manacor en el debut

Marc Carmona

«La condició de favorits és un cartellet que ens han penjat i que assumim amb naturalitat»
Javi Rodríguez

«És la primera vegada que arribem a la copa com a líders de la lliga i espero que ens aporti confiança»
Wilde

«Les expectatives són bones, però la copa és un torneig diferent de la lliga. Cal anar partit a partit»
Jordi Torras

«Caure en els quarts seria una garrotada, per això cal concentrar-se en cada partit»
Cristian

«En l'aspecte anímic arribem en una situació immillorable»

El Barça Alusport no podia haver trobat un moment més idoni per afrontar la copa estatal, que arrenca avui al pavelló Pedro Delgado de Segovia. És líder en la lliga, encadena golejades tan consistents com un 6-1 a El Pozo Múrcia i ofereix un joc que no sembla tenir fissures. No és estrany, doncs, que l'equip blaugrana sigui, per a molts, el principal favorit per assolir el seu primer gran títol estatal, tan llargament desitjat. «És un cartellet que ens han posat i l'assumim amb naturalitat, però la copa és el torneig del KO i cal fer tres bons partits», va remarcar Marc Carmona, que no es deixa enlluernar per la brillant trajectòria del seu equip. El tècnic català només té una cosa al cap: el debut d'aquesta tarda (19.00 h, per Barça TV) contra el Fisiomedia Manacor. No té el prestigi d'El Pozo o l'Inter Movistar, però aquest curs acredita uns números que signarien qualsevol dels clubs històrics de la competició. De fet, és segon en la classificació amb només dos punts menys que els blaugrana, amb els quals comparteix dues úniques ensopegades en la lliga. «Ja no és una revelació», va advertir Carmona, que prefereix qualificar-lo de «realitat»: «Si haguessin jugat quatre jornades sí que serien la sorpresa, però ja se n'han disputat 19», afegeix.

No cal retrocedir gaire per trobar l'últim duel entre catalans i manacorins. Va ser el 18 de desembre passat a les Illes i va acabar amb un 2-1 per als locals. «Va ser una setmana atípica, perquè molts jugadors van estar amb la selecció i no ens vam poder entrenar junts», recorda Javi Rodríguez, que admet que llavors no es va fer un bon partit. «Però és clar que si estem tots al 100% és difícil de guanyar-nos», destaca. I, precisament, aquesta vegada el Barça arriba amb les piles ben carregades. L'únic inconvenient? l'absència del brasiler Ari, lesionat al genoll l'octubre passat i que confia tornar a jugar a finals de març. «És una baixa que en tres partits i només quatre dies és quan més es nota», adverteix Carmona. Tot i això, el tècnic sap que aquesta vegada té molta més pólvora a la banqueta per assaltar la copa que en les dues edicions anteriors, en què es va topar amb el sostre de les semifinals.

Precisament en aquest segon graó del torneig –dissabte– caldria enfrontar-se amb el vencedor del matx entre el Caja Segovia i el Benicarló. Els pronòstics afavoreixen l'equip amfitrió, motivat especialment per a la cita, però la plantilla blaugrana assegura que no té preferències. «Encara no hem de pensar més enllà del Manacor», avisa Jordi Torras, conscient que caure tot just arrencar el torneig «seria una garrotada».


El rival en els quarts és segon en la classificació de la lliga, a només dos punts dels blaugrana

Dijous, 3 de febrer
Q1 FC Barcelona - Manacor
19.00 h
Q2 Benicarló - Caja Segovia
21.00 h
Divendres, 4 de febrer
Q3 Inter Movistar - Xacobeo Lobelle
19.00 h
Q4 Navarra - El Pozo Múrcia
21.00 h
Dissabte, 5 de febrer
vencedor Q1 - vencedor Q2
18.00 h
vencedor Q3 - vencedor Q4
20.00 h
Diumenge, 6 de febrer
Final
19.00 h

El Pozo i l'Inter, per l'altre costat del quadre

En el desitjat camí cap a la final, el Barça Alusport evita El Pozo Múrcia i l'Inter Movistar, campions de les últimes quatre edicions de la copa. Els dos clubs històrics del futbol sala estatal competeixen per l'altre cantó del quadre i no debutaran fins demà. Els murcians, vigents campions, ho faran contra el Triman Navarra, mentre que els madrilenys topen en els quarts amb el Xacobeo Lobelle de Santiago, campió del torneig el 2006 i un altre els equips amb clares aspiracions al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)