Futbol sala

ATLETISME

MITJA MARATÓ DE GRANOLLERS

Noces d'argent en plenitud

No hi serà Wanjiru, però Granollers vibrarà igualment amb el rècord de 8.500 participants

El campió europeu Viktor Röthlin planteja la cita com un test amb vista a la marató de Londres

La mitja marató de Granollers ha perdut el cap de cartell, el campió olímpic Samuel Wanjiru, però la capital vallesana bullia igualment ahir més que mai amb la recollida dels dorsals i les activitats paral·leles que sempre comporta la cursa. Wanjiru es va haver de quedar a Kenya perquè han avançat a dilluns el judici que té pendent per amenaces de mort a la seva dona i tinença il·lícita d'armes. «Els seus advocats li van recomanar que no abandonés el país, i segons la resolució del judici fins i tot podria entrar a la presó», va explicar ahir el representant Juan Pedro Pineda. Sense el fondista de l'ètnia kikuiu, l'altre gran referent de la prova en el seu 25è aniversari és els suís Viktor Röthlin, el campió europeu de marató a Barcelona 2010, que precisament també acaba de fer una estada d'un mes al país centreafricà per preparar els principals reptes de la temporada. «M'hauria agradat enfrontar-me al campió olímpic per calibrar a quin nivell estic actualment respecte als millors especialistes. En tot cas, en cap moment he dubtat de venir, i em servirà de referència amb vista a la marató de Londres, el 7 d'abril», va explicar el fondista suís. Röthlin es va mostrar encantat de tornar a Catalunya, uns mesos després d'haver assolit a Barcelona el millor èxit de la seva carrera.

En aquest punt de la temporada, Röthlin es conformaria a acreditar un registre pròxim a 1h04. El corredor de Salamanca Rafael Iglesias, sisè en l'últim europeu, es mostrava una mica més ambiciós: «M'agradaria rebaixar la meva marca personal, que és d'1h03:25». Amb aquest panorama, s'haurà de tenir molt en compte el que pugui fer el kenyà Erik Kibet, segon l'any passat (1h02:03), a només un segon del vencedor, Robert Kipkoech Cheruiyot. També s'ha inscrit a última hora per a la competició el kenyà Alan Ndiwa, amb 1h00:45 de marca personal.

En categoria femenina destaca la participació de la kenyana Ruth Matebo, amb victòries en les mitges de Setúbal i Valladolid i que acredita un millor registre d'1h12:10. La marroquina Nazha Machrouch (1h13) i la britànica Holly Rush (1h14:26), quarta la temporada passada i segona el 2009, també figuren en el grup de favorites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)