MITJA MARATÓ DE GRANOLLERS

Erick Kibet d'argent

El kenyà triomfa en el 25è aniversari de la cursa vallesana

La mitja de referència va reunir 7.802 corredors en la sortida

Les noces d'argent de la mitja marató de Granollers serà recordada pel salt endavant pel que fa al nombre de participants –finalment van prendre la sortida 7.802 corredors dels 8.500 inscrits–, però no per l'espectacularitat de les marques dels guanyadors. Segurament, la baixa d'última hora de Samuel Wanjiru, pendent d'un judici al seu país, es va notar en aquest aspecte. Sense el campió olímpic, els honors van correspondre a un altre kenyà, Erick Kibet, que va pujar un graó respecte al curs passat i va vèncer amb un temps d'1h03:25, el pitjor registre de les deu últimes edicions. Un altre dels caps de cartell, el campió europeu de marató Viktor Röthlin no va arribar a la cita en el seu millor moment i es va haver de conformar amb el setè lloc, amb un discret 1h05:45. «Vaig arribar tot just divendres de Kenya i m'he notat cansat de cames, sobretot en els primers 15 quilòmetres. Després ja he tingut millors sensacions, però em queda molta feina per fer amb vista a la marató de Londres», va comentar el corredor suís, que retornarà a Kenya per enllestir la preparació per a la cita londinenca.

Després de dues places d'honor a Granollers, Kibet va avançar que li agradaria tornar l'any vinent i intentar baixar dels 61 minuts. Kibet ja va marcar diferències al pas pel cinquè quilòmetre i en la línia de meta avantatjava de 15 segons el seu compatriota Thomson Cherogoni i en 61 al corredor de Salamanca Rafael Iglesias. El sisè classificat en la marató de l'europeu es va mostrar satisfet del seu pas per Granollers: «Al final he quedat a un minut de la meva marca personal, però estic molt content. Ha estat un gustàs. Creuar-te amb els altres corredors en el túnel entre la Garriga i les Franqueses i veure com t'animen et posa els pèls de punta. Et dóna ales per córrer fins a la meta. Quina diferència amb altres curses en què corres gairebé sol!»

En la prova femenina, el domini també va ser per als fondistes kenyans, amb triomf de Ruth Matebo, al davant de la marroquina Nazha Macmrouch i l'anglesa Holly Rush.

Tal com s'havia pactat amb la federació i per no incomplir les normes del carnet del corredor, la prova va tenir dues sortides: la primera amb els 300 corredors federats i 5 minuts després amb la resta de participants populars.