Esport i política

JOCS MEDITERRANIS

La resolució, el 23 o el 24

Entre aquests dos dies, el CIJM designarà la substituta de Vólos

Tarragona lliurarà divendres el dossier i les garanties financeres

Mario Rigau
PRESIDENT EXECUTIU
«Estem molt millor del que pensem, i això ens ho ha dit gent de fora, gent del moviment olímpic internacional»
«Si fem els Jocs el 2013 o el 2014 tindrem nous equipaments necessaris per a la ciutat. És evident que tot el que s'acosti al 2017 és millor, però per fer història s'ha d'arriscar. I el nostre lema diu que volem fer història»

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis designarà la seu que organitzarà els Jocs del 2013 o el 2014 el dia 23 de febrer o el dia 24, segons va explicar ahir Mario Rigau, el president executiu de la candidatura tarragonina. A banda de Tarragona, les candidates per cobrir la vacant que ha deixat la ciutat grega de Vólos són Mersin (Turquia) i Trípoli (Líbia), dues de les candidates que també optaven a organitzar els Jocs del 2017. De moment, el primer pas dels tarragonins és lliurar divendres el dossier reduït que inclou tota la proposta i les garanties financeres institucionals de les administracions locals, provincials, catalanes i estatals que sembla que la candidatura posarà damunt la taula sense problemes. El dossier inclou modificacions respecte de la proposta que s'havia fet inicialment per al 2017, com la reubicació de la vila olímpica per als atletes. Es proposa la construcció d'un palau d'esports de dimensions realistes amb una capacitat per a uns 3.000 espectadors. El dossier previst per al 2017 parlava d'un palau d'esports per a 5.000 espectadors a la zona de Campclar, però des la candidatura es considera que la Tàrraco Arena Plaça ja reuneix els requisits per ser la seu competicions de gran format si la ciutat les requerís en el futur.

En total, el cens de votants, entre comitès dels Jocs Mediterranis i membres del COI, és de 78, tot i que no seria res d'estreny que països immersos en crisis polítiques internes com ara Egipte i Tunísia acabessin no votant perquè ara mateix tenen altres prioritats. Sigui com sigui, el termini de votació per correu electrònic finalitza el dia 23, i el dubte que tenen els tarragonins és si el comitè internacional farà pública la vencedora el mateix dia 23 o si ho comunicarà l'endemà. A partir d'allí, es determinarà si els Jocs continuen el 2013 com estaven previstos o si el rescat inclou un any de pròrroga i es fan el 2014.

Com que la ruta inicial eren els Jocs de Vólos, s'ha hagut de seguir la pauta prevista. Tarragona tenia en el seu projecte inicial per al 2017 divuit esports previstos, 16 d'olímpics i 2 de no olímpics, que eren el karate i la petanca, i sis més d'olímpics d'exhibició: golf, hípica, piragüisme, rem, tir olímpic i tir amb arc. Ara, en canvi, haurà de garantir la disputa de 31 esports, els que havien previst els grecs.

Més subseus.

Per això, la candidatura ja ha hagut de fer una previsió d'ampliació de subseus. Constantí, Torredembarra i Valls, per exemple, entren ara entre les possibilitats per ser seus de competicions. El millor que li podria passar a Tarragona en cas que no fos designada per al 2013, és que guanyés Trípoli, fet que permetria que Tarragona fos la gran favorita per al 2017 per la regla de l'alternança entre la ribera sud i la ribera nord. De tota manera, tot indica que ara mateix Trípoli té ben poques possibilitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)