Tennis

TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Rafa Nadal fa els honors

El tennista manacorí, gran estrella en la presentació del Godó

El flamant guanyador dels Laureus, il·lusionat de poder tornar al seu torneig

Soderling, Ferrer i Berdych seran els altres «top ten» del quadre

Rafa Nadal
NÚMERO U MUNDIAL
«El Godó és el torneig estatal amb més història i el que qualsevol tennista d'aquí vol guanyar»
«L'any passat em va costar molt renunciar-hi, però va ser una decisió encertada»
Albert Costa
DIRECTOR DEL GODÓ
«Hem avançat la presentació per poder gaudir de Nadal»
«Esperem organitzar el millor torneig de la història, amb quatre de les deu millors raquetes»

Poques hores després de ser guardonat com a millor esportista mundial de l'any 2010 en els premis Laureus a Abu Dhabi, Rafa Nadal no va faltar a la seva cita a la capital catalana per presentar amb tots els honors el Barcelona Open Banc Sabadell 59è Trofeu Comte de Godó. De les cares llargues de l'abril de l'any passat quan va haver de renunciar al torneig «per precaució», a la felicitat d'ahir, tot just l'endemà d'haver estat elevat als altars en els Oscar de l'esport i de poder confirmar la seva tornada «al trofeu que qualsevol jugador estatal somia a poder guanyar». «Aleshores va ser una decisió molt difícil, però a la llarga es va veure que era la decisió encertada», va valorar el cinc vegades campió a Barcelona, que aquest curs podrà jugar sense problemes gràcies als canvis en el calendari de l'ATP. El Godó, del 18 al 24 d'abril, continua inalterable després del Masters 1000 de Montecarlo, però en la setmana següent hi haurà tornejos menors. L'any passat just després de Barcelona es disputava el Masters 1000 de Roma.

Directe des d'Abu Dhabi.

Procedent d'Abu Dhabi, Nadal va passar la nit de dilluns volant i va aterrar al Prat ahir a les 6 del matí. Posteriorment, va ser visitat pel metge de la Federació Espanyola de Tennis, Ángel Cotorro, que va confirmar la correcta evolució de la seva lesió i, puntual, a les 12 del migdia, va assistir a la presentació del Godó en el marc del Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. «Aquesta setmana ja em podré entrenar a la pista a Mallorca i estaré en condicions per a la convocatòria de la Davis», va confirmar el jugador.

Precisament, Albert Costa, el capità de l'equip espanyol de la copa Davis i director del Barcelona Open Banc Sabadell, era ahir un altre dels homes més feliços en l'acte de presentació. «Hem avançat aquest acte perquè hi pogués assistir el número u, el millor esportista del 2010. A més de Nadal, en el cartell tindrem tres jugadors més entre els deu primers del rànquing mundial: Robin Soderling (4t), David Ferrer (6è) i Thomas Berdych (7è). Tampoc no hi faltaran la gran majoria de jugadors espanyols. Confio que podrem organitzar el millor torneig de la història, però fins d'aquí a tres setmanes no podrem tenir la llista tancada», va explicar Costa. Albert Agustí, el president del RCT Barcelona, va destacar que el fet que el Godó coincidís amb Setmana Santa podria portar encara més públic al torneig. «L'any passat en tota la setmana van passar pel club entre 100.000 i 110.000 persones, amb un gran percentatge de menors de 50 anys. L'audiència televisiva va arribar al balanç de 240 milions de persones, d'un total de 61 països», va detallar Agustí. Tampoc va faltar a la presentació José Luis Escañuela, president de la Federació Espanyola de Tennis, que en «catalandalús», com ell mateix ho va qualificar, va fer aquesta sentència: «En el tennis, les paraules més escoltades són joc, set i partit; i en el Godó, joc, set i èxit.» L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va convidar tothom «a gaudir del millor tennis» i Ivan Tibau, el secretari general de l'Esport, va destacar que el «nivell de l'esport català s'ha d'agrair a la tasca de clubs centenaris, en aquest cas, el RCT Barcelona».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)