Ciclisme

CICLISME

VOLTA A CATALUNYA

El recorregut del centenari

La prova ofereix un itinerari perfecte perquè Joaquim Rodríguez pugui reeditar el triomf

No hi haurà cap contrarellotge i tot es podria decidir en l'arribada a Vallnord

La Volta a Catalunya va confirmar ahir el recorregut definitiu de l'edició del centenari, que començarà el 21 de març a Lloret de Mar i acabarà el 27 a Barcelona. Alguns dels detalls de la prova ja s'havien donat a conèixer aquestes últimes setmanes, però ara ja s'han confirmat totes les sortides i els finals d'etapa. Sense entrar en una valoració gaire detallada de l'itinerari, una cosa està clara: sembla una Volta dissenyada per a l'actual campió, Joaquim Rodríguez, que a més veurà com l'última etapa surt de la seva vila, Parets del Vallès. Els fets que no hi hagi cap contrarellotge, el punt dèbil del ciclista català, i que la general es pugui decidir en la pujada a Vallnord (Andorra) fan que la situació sigui ideal per a Rodríguez. En qualsevol cas, també es preveu la presència dels millors dos escaladors del món, Alberto Contador i Andy Schleck. A més, el segon classificat del 2010, Xavi Tondo, també podria ser un seriós aspirant a la victòria, ja que també és un escalador consumat.

La Volta visitarà les quatre demarcacions catalanes. Començarà a les comarques gironines, amb les viles de Lloret, Santa Coloma de Farners, Banyoles i la Vall d'en Bas com a protagonistes. El pilot es desplaçarà després cap a la Seu d'Urgell abans d'afrontar les etapes tarragonines al Vendrell i a Tarragona i les de la demarcació de Barcelona, a Mollet, Parets i la capital. L'etapa final a la Ciutat Comtal tindrà lloc en un circuit urbà en què els ciclistes faran quatre voltes. La pancarta estarà al Pla de Palau.

L'etapa més llarga (206 quilòmetres) anirà del Vendrell a Tarragona. En principi, a falta de la confirmació oficial, no hi ha previstes bonificacions. La victòria, doncs, es decidirà en l'etapa d'Andorra i en les emboscades que hi pugui haver als ports que hi haurà a Tarragona, que encara no han estat confirmats per l'organització.

ELS EQUIPS

EQUIP
PAÍS
Andalusia
Espanya
Geox TMC
Itàlia
Caja Rural
País Basc
Colombia es Pasión
Colòmbia
Cofidis
França
Polsat
Polònia
AG2R
França
BMC
Austràlia
Euskaltel
País Basc
HTC Highroad
Estats Units
Katiuixa
Itàlia
Lampre
Itàlia
EQUIP
PAÍS
Liquigas
Itàlia
Movistar
Espanya
Omega Pharma Lotto
Bèlgica
Astana
Kazakhstan
Quick Step
Bèlgica
Rabobank
Holanda
Saxo Bank
Dinamarca
Sky
Anglaterra
Garmin-Cervélo
Estats Units
Leopard
Luxemburg
Radio Shack
Estats Units
Vancasoleil
Holanda

Un equip colombià i un de polonès, entre els convidats

La Volta va fer pública, també ahir, la llista d'equips convidats a la prova. La sorpresa és la presència d'un equip colombià, patrocinat pel seu govern –Colombia es Pasión–, i la d'un equip polonès. El ciclisme colombià va viure als anys vuitanta els seus anys daurats amb Lucho Herrera i Fabio Parra, entre d'altres. A Polònia, en canvi, el ciclisme no ha acabat mai de ser un esport popular, tot i l'espectacular Tour que va fer Zenon Jaskula el 1993, en el qual va ser tercer i va guanyar una etapa. Els altres equips convidats són l'Andalusia, el Geox de Denis Mentxov, el Cofidis i el Caja Rural, on milità el sabadellenc David de la Cruz. Els 18 equips del Pro Tour tenen la plaça fixa per reglament. En total seran 192 els corredors que prendran la sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)