Ciclisme

CICLISME

La «Champions» de Joaquim Rodríguez

Joaquim Rodríguez afronta en 90 dies els seus principals reptes del 2011

Enllaçarà la Tirrena-Adriàtica, la Volta, les clàssiques de primavera i el Giro al maig

La temporada ciclista s'escalfa definitivament aquests dies. Per una banda, la París-Niça ofereix a alguns dels grans ciclistes del pilot internacional la primera ocasió per al lluïment personal i, per l'altra, la Tirrena-Adriàtica reuneix a partir d'avui els principals aspirants a conquerir el Giro d'Itàlia, que començarà el 7 de maig. Joaquim Rodríguez (Katuixa), número 1 del ciclisme mundial el 2010, comença precisament a Itàlia els seus tres mesos més estressants de l'any. Són els 90 dies en què té marcats els seus principals objectius: la mateixa Tirrena, la Volta a Catalunya (21 de març), la Fletxa Valona (20 d'abril), la Lieja-Bastogne-Lieja (24 d'abril) i, finalment, el duríssim Giro d'Itàlia (del 7 al 29 de maig), cita que ha escollit en comptes del Tour, ja que el recorregut s'adequa més a les seves condicions d'escalador. El que faci durant aquest temps marcarà les seves decisions futures, com ara la possibilitat de disputar la Vuelta.

L'estrena de la temporada a Mallorca no va ser del tot bona per a Rodríguez, que hi va arribar amb poca preparació i amb un virus intestinal. El ciclista de Parets coneix perfectament la Tirrena-Adriàtica, ja que en les seves dues últimes participacions (2008 i 2009) va imposar-se en l'etapa reina amb final a Montelupone, un final que aquest any, malauradament, no està en el recorregut. «Espero trobar-me aquests dies a un bon nivell i disputar alguna de les etapes que acaben en un port, per exemple la quarta a Chieti i la sisena a Macerata. La prova també m'anirà bé per agafar confiança amb vista a la Volta», explica el ciclista, que ja sap que la llista de rivals és grandiosa: Cadel Evans, Damiano Cunego, Michele Scarponi, Andy Schleck, Ivan Basso i Vincenzo Nibali, entre d'altres.

A Parets confien cegament en les possibilitats del seu millor esportista a Catalunya, sobretot en la Volta, i per això han demanat la sortida de l'última etapa. L'etapa, amb final a Barcelona, serà presentada avui mateix a l'Ajuntament.

90 DIES A SAC

Tirrena-Adriàtica
9-15 de març
Volta a Catalunya
21-27 de març
GP Miguel Indurain
2 d'abril
Volta al País Basc
4 al 9 d'abril
Klasika Primavera
10 d'abril
Amstel Gold Race
16 d'abril
Fletxa Valona
20 d'abril
Lieja-Bastogne-Lieja
24 d'abril
Giro d'Itàlia
7 al 29 de maig

Concentració fallida a l'Etna

Rodríguez i els seus companys del Katuixa van intentar fa algunes setmanes fer una concentració en altitud a la zona del volcà Etna, però finalment es va haver de suspendre a causa del mal temps. «Vam intentar entrenar-nos, però va ser impossible, ja que, tot i que la zona és molt bona, vam tenir la desgràcia de trobar-nos amb un temporal de fred i neu que no ens va deixar fer res. L'equip que alinearà el Katuixa en la Tirrena-Adriàtica és espectacular i molt semblant al que competirà en el Giro. Al costat de Rodríguez hi seran Filippo Pozzato, Danilo Di Luca, Giampaolo Caruso, Aleksandr Kolobnev, Aliaksandr Kutxinski, Dani Moreno i Luca Paolini. Destaca la presència de Di Luca, que amb 35 anys ha decidit allargar la seva trajectòria i, a l'estil de Vinokourov, fer de gregari i aspirant a les victòries al mateix temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)