Ciclisme

CICLISME

Un quist contra la Volta

Mala notícia: Joaquim Rodríguez no podrà defensar la victòria

Una lesió que arrossega fa setmanes l'ha deixat fora de combat

La medicació ja li va impedir estar entre els millors a la Tirrena

00
titolet
Text

Joaquim Rodríguez no podrà defensar el triomf del 2010 en la Volta d'aquest any, que començarà dilluns a Lloret, per culpa d'un problema que arrossega al genoll des de fa setmanes i que se li va agreujar definitivament en la Tirrena-Adriàtica, prova en què no va poder estar entre els millors per aquestes molèsties. El ciclista del Katiuixa segueix un tractament antiinflamatori arterial i això li impedeix rendir al seu nivell habitual. Ho va explicar ahir ell mateix: «Fa unes setmanes vaig notar unes molèsties que es van convertir en un dolor intens. Dues setmanes abans de la Tirrena em van fer una radiografia i una ressonància i es va confirmar l'existència d'un quist.»

El ciclista va començar després un tractament antiinflamatori que tenia inconvenients. «El dolor va marxar però tenia retenció de líquids i a la Tirrena pesava 62 quilos, tres per sobre del meu pes en competició. Això em va impedir escalar bé els ports més exigents a Itàlia i vaig decidir agafar-me la prova com un entrenament de qualitat», va afegir el ciclista de Parets del Vallès, que ahir finalment va haver de fer cas als metges i renunciar a la prova. «Em feia molta il·lusió defensar la victòria però tothom em diu que el més assenyat és que continuï la medicació i els entrenaments.»

L'última etapa de la Volta sortirà, precisament, de Parets, la vila del ciclista que va ser coronat com a número 1 del món el 2010. Mentre es disputi la cursa Rodríguez estarà concentrat a Itàlia, a la ciutat d'Etna, per buscar els beneficis de l'altura abans d'afrontar l'1 d'abril del Gran Premi Indurain i després, la volta al País Basc.

Tot i la baixa de Rodríguez la nòmina de favorits –sobretot de bons escaladors– és interminable: Alberto Contador, Xavi Tondo, Ivan Basso, Cadel Evans, Igor Anton, Michele Scarponi, Calos Sastre, Rein Taaramae, Rigoberto Urán, Christian Vandevelde i Levi Leipheimer, entre altres.

La banda sonora de la Volta

El músic osonenc Pep Poblet posarà la banda sonora de la Volta del centenari amb una cançó del seu darrer disc, Saxology. El tema escollit és Pas a pas. Poblet, nebot del llegendari Miquel Poblet, ha gravat quatre discos en solitari, i ha col·laborat en els últims vint anys amb alguns dels principals intèrprets i grups catalans i de l'Estat espanyol de tots els estils.

Un cupó de l'ONCE commemoratiu

L'ONCE dedicarà el cupó del dijous 24 de març al Centenari de la prova. Cinc milions de cupons portaran la imatge de la Volta arreu de l'Estat. El cupó estarà il·lustrat amb una fotografia del 6 de gener del 1911, de la primera etapa Barcelona- Tarragona. Després d'aquests cent anys la Volta s'ha establert com la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món, només superada pel Tour de França i el Giro d'Itàlia. El cupó va ser presentant dimecres passat en un acte a la delegació territorial de l'ONCE a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)