Tennis

TENNIS

INDIAN WELLS

Robredo, fora de combat

Un doble trencament de fibres li impedeix jugar contra Del Potro

El tennista olotí estarà de dues a quatre setmanes de baixa

Tommy Robredo es va acomiadar d'Indian Wells sense ni tan sols poder trepitjar la pista per jugar els quarts de final contra Juan Martín del Potro. L'olotí va forçar al màxim per superar l'eliminatòria anterior contra el nord-americà Sam Querrey i ahir en va pagar les conseqüències: «Sabia que corria el risc de trencar-me, però els jugadors vivim d'això, de moments com aquest. Estava en calent, a tres jocs de guanyar el partit, i vaig arriscar.» Les males sensacions que va oferir en el tram final d'aquell duel, amb mostres evidents de dolor, es van confirmar ahir amb el diagnòstic dels serveis mèdics del torneig: un doble trencament de fibres a l'abductor i un període de dos a quatre setmanes de baixa. Si es compleixen els pronòstics, el català podria tornar, ja en plena campanya de terra batuda, en el Masters 1000 de Montercarlo, el 10 d'abril, o en tot cas, en el Godó, la setmana següent.

«Estic fotut perquè estava jugant bé. Em trobava en bona forma i el partit contra Del Potro hauria estat un bon test contra un dels grans tennistes del circuit», va explicar Robredo en declaracions a Teledeporte. El jugador garrotxí també va valorar el canvi experimentat respecte al curs passat: «Feia deu anys que competia a un nivell molt alt i vaig perdre la motivació. Ara he recuperat les ganes per jugar. He fet un esforç per estar a dalt una altra vegada i torno a lluitar per cada punt. El meu objectiu seria tornar a estar entre els deu primers.» La retirada del català va obrir la porta de les semifinals a Del Potro, que s'enfrontarà al vencedor del partit entre Rafa Nadal i Ivo Karlovic, jugat de matinada. En els vuitens de final, el manacorí va superar amb més dificultats de les previstes l'indi Dewarman (7-5 i 6-4).

Djokovic, pletòric.

En l'altra part del quadre, Novak Djokovic continua amb pas ferm a la recerca del segon graó del circuit. En els vuitens de final va repetir idèntic resultat que en l'eliminatòria anterior i únicament va cedir un joc contra el seu compatriota Viktor Troicki (6-0 i 6-1). El seu pròxim obstacle serà el francès Richard Gasquet, que ahir va derrotar l'últim supervivent nord-americà en el torneig, Andy Roddick (6-3 i 7-6). En aquesta mateixa part del quadre i albirant una hipotètica semifinal hi ha Roger Federer, que se les heurà amb el seu compatriota, Stanislas Wawrinka. El líder suís va eliminar una de les revelacions del torneig, el jove jugador local de 18 anys Ryan Harrison (7-6 i 6-3), mentre que el número dos del tennis helvètic va haver de remuntar un set per desfer-se del txec Tomas Berdych (3-6, 6-4 i 6-4).

En el torneig femení, Caroline Wozniacki només va jugar tres jocs per accedir a les semifinals després de la retirada per lesió al maluc esquerre de Victoria Azarenka. La número u s'enfrontarà a la vencedora del duel entre Xaràpova i Peng. Les altres semifinalistes són Bartoli i Wickmayer.

Albert Montañés: «El primer set ha estat clau»

El rapitenc Albert Montañés va topar en els vuitens de final (7-6 i 6-2) contra el gegant Ivo Karlovic, de 2,08 m. La resolució del primer set en el desempat a favor de Karlovic va resultar determinant en el desenllaç final perquè el català ja no va poder canviar la dinàmica d'un duel marcat per les canonades del jugador croat. «Sabia que seria complicat, que seria un partit sense ritme. Ell serveix molt bé i és molt difícil de restar, però tenia possibilitats. Vaig començar el primer joc amb dues boles de trencament, però em va endevinar un passing i el va guanyar», va comentar el de Sant Carles de la Ràpita. «Ell no es cansa d'aconseguir serveis directes i així guanya jocs molt fàcils», va afegir sobre el rival, que va anotar setze aces.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)