Més esport

CICLISME

El Tour albira Tarragona

L'alcalde dóna gairebé per feta l'arribada de la gran cursa pel 2014 o el 2015

Josep F. Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
«Si el Tour surt de Catalunya el 2014 segur que Tarragona en tindrà una etapa, l'únic que fa falta és que es confirmi»
«Nosaltres, evidentment, volem un final d'etapa»
«Amb les etapes de la Vuelta hem guanyat molta credibilitat davant del Tour»

La Vuelta a Espanya i la Volta a Catalunya són per a Tarragona una transició cap al gran esdeveniment ciclista de tots els temps, el Tour de França. Si tot va bé, la Grand Boucle arribarà a la ciutat el 2014, l'any en què la prova sortirà de Catalunya. «Si el Tour surt de Catalunya, ja sigui el 2014 o el 2015, segur que Tarragona en tindrà una etapa», va afirmar ahir des de la sortida de l'etapa l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. L'Ajuntament tarragoní va començar a negociar amb els responsables de la cursa francesa el juliol passat, en l'etapa que va acabar a Pau.

Ballesteros creu que aquestes últimes setmanes s'han fet passos endavant, perquè cada vegada hi ha menys dubtes que el Tour començarà a Barcelona, ja que aquesta és la intenció d'ASO, l'empresa organitzadora de la prova. Les trobades que hi puguin haver durant el Tour aquest juliol podrien acabar decidint la data definitiva del retorn de la gran cursa a Catalunya, que ja va ser escenari de la prova amb dues etapes el 2009 (Girona-Barcelona i Barcelona-Andorra).

L'alcalde, que va poder saludar i donar ànim personalment a Xavi Tondo, va assegurar que l'èxit organitzatiu de les dues etapes de la Vuelta i la de la Volta són factors decisius perquè el Tour ja no tingui cap dubte a venir a Tarragona. Ballesteros va lliurar el premi de millor català a Xavi Tondo, a qui va explicar personalment el projecte de portar el Tour a la seva ciutat. Abans de la sortida també va fer el mateix amb Alberto Contador, a qui va felicitar pel seu lideratge a Catalunya.

Durant la sortida es va viure un petit acte simbòlic. El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i el de la Volta, Rubèn Peris, van fer-se un intercanvi de regals per celebrar el 125è aniversari del club tarragoní i el 100è aniversari de la cursa, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)