Tennis

TENNIS

MASTERS 1000 MIAMI

Nadal, botxí de Federer, torna a examinar Djokovic

El balear i el serbi repeteixen la recent final jugada a Indian Wells

El manacorí domina en joc el suís (6-3 i 6-2) en les semifinals

Rafa Nadal i Novak Djokovic es trobaran dues setmanes després en una altra final. A Indian Wells va imposar-se el serbi, i avui (19.00 h), Nadal tornarà a posar a prova l'excel·lent estat de forma de l'invicte Djokovic, que acumula 23 triomfs des que va començar el 2011.

El manacorí, després de patir en quarts contra Berdich, es va refer en les semifinals contra Federer. Un rival exigent al qual va exigir en els primers jocs amb intensos intercanvis en la recerca dels dubtes. El 57% de punts amb el seu primer servei i la concessió de quatre breaks (en cinc pilotes de trencament) demostren que la tàctica de Nadal va funcionar a la perfecció. Federer, aquest cop, davant la pressió rival, no va saber trobar arguments per sobreposar-se. El manacorí, ja en el segon set, va salvar les dues boles de break que va tenir el suís i, amb aquestes, va desballestar definitivament la resistència de Federer, que va perdre el 15è partit contra Nadal (15-8 per al manacorí en duels particulars).

Avui en la final s'enfronten els dos primers del món amb un balanç també favorable a Nadal (16-8), tot i que sobre superfície dura, com la de Miami, domina Djokovic (8-5), que ha perdut cinc finals (de sis) en què s'ha enfrontat amb Nadal.

Azarenka priva del títol a Xaràpova

La bielorussa, que arribava a la final després d'eliminar Clijsters i Zvonareva, gairebé no va deixar oportunitats a la russa Maria Xaràpova (6-1 i 6-4). Possiblement va pagar el desgast acumulat en els quarts i les semifinals, amb partits a tres sets en què va haver de remuntar. Ahir, amb un discret encert en el primer servei (57), Xaràpova no va saber contrarestar el joc de fons consistent de Victoria Azarenka (foto), que va tenir moltes més pilotes de trencament (16) de les que va haver de salvar (7). Per a Azarenka, de 21 anys, és el segon títol a Miami (el va guanyar el 2009), el sisè de la seva carrera. Demà apareixerà en el sisè lloc del rànquing. Xaràpova, amb la 34a final de la seva carrera, recupera posició de top ten, i se situa novena del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)