Ciclisme

CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

Joaquim Rodríguez perd el lideratge

Els punts de bonificació donen el primer lloc a Kloden en una jornada en què Kirienka remata la feina del Movistar

El lideratge de Joaquim Rodríguez en la Volta al País Basc amb prou feines ha durat un dia al corredor del Katiuixa. Les bonificacions van donar el primer lloc de la general a Andreas Klöden (Radio Shack), segon ahir, tot i que acredita el mateix temps que el ciclista vallesà. El vencedor del dia va ser el bielorús Vasili Kirienka, que va rematar la gran feina del seu equip, el Movistar. La jornada va estar marcada per l'ascens a l'alt d'Azpiroz, de primera categoria i situat a només 3 quilòmetres de la meta. En aquest punt van començar les hostilitats entre els favorits. En un primer moment es va poder veure el colombià Fabio Duarte (Geox) i tot seguit Beñat Intxausti (Movistar), Andy Schleck (Lepard-Trek) i Chris Horner (Radio Shack). En un segon atac, el vallenc Xavi Tondo (Movistar) va precedir al de Kirienka que, ja després de coronar, va resultar definitiu. El bielorús va avantatjar en 2 segons un grup de 21 corredors, en què hi havia tots els favorits.

L'etapa d'avui es disputa entre Bilatorta (Navarra) i Zuia (Àlaba), de 180 quilòmetres, i destaca una petita ascensió a Domaika, a 2 km de la meta.

Segona etapa (167 km)
1r V. Kirienka (Movistar)
4h06:40
2n A. Kloden (Radio Shack)
a 2
3r A. Schleck (Lepard-Trek)
m.t.
10è J. Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
12è X. Tondo (Movistar)
m.t.
General
1r A. Klöden (Radio Shack)
8h09:23
2n J. Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
3r S. Sánchez (Euskaltel)
m.t.
8è X. Tondo (Movistar)
a 6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)